- This is an assessment test.
- To draw maximum benefit, study the concepts for the topic concerned.
- Kindly take the tests in this series with a pre-defined schedule.

## Arithmetic: Time Speed Distance Test-10

Congratulations - you have completed

*Arithmetic: Time Speed Distance Test-10*. You scored %%SCORE%% out of %%TOTAL%%. You correct answer percentage: %%PERCENTAGE%% . Your performance has been rated as %%RATING%% Your answers are highlighted below.

Question 1 |

A train passes a 50 metres long platform in 14 seconds and a man standing on the platform in 10 seconds. The speed of the train is:

24 km/hr. | |

36 km/hr. | |

40 km/hr. | |

45 km/hr. |

Question 1 Explanation:

Let the length of train be L m.

L/10 = (L+50)/14

14L= 10L+500

L= 125 m .

Speed = (25/2) m/s = (25/2) x 18/5= 45 Km/hr.

L/10 = (L+50)/14

14L= 10L+500

L= 125 m .

Speed = (25/2) m/s = (25/2) x 18/5= 45 Km/hr.

Question 2 |

A train passes a man standing on a platform in 8 seconds and also crosses the platform which is 264 metres long in 20 seconds. The length of the train (in metres) is:

188 | |

176 | |

175 | |

96 |

Question 2 Explanation:

Let the length of train be L m.

Acc. to question

(264+L)/20 = L/8

2112+8L=20L

L= 2112/12 = 176 m

Acc. to question

(264+L)/20 = L/8

2112+8L=20L

L= 2112/12 = 176 m

Question 3 |

A train moves past a telegraph post and a bridge 264 m long in 8 seconds and 20 seconds respectively. What is the speed of the train?

69.5 km/hr. | |

70 km/hr. | |

79 km/hr. | |

79.2 km/hr. |

Question 3 Explanation:

Let the length of the train be L m.

L/8 = (264+L)/20

20L = 8L + 2112

L = 176 m.

Speed of train = 176/8 = 22 m/s = 22 X 18/5 = 79.2 Km/hr

L/8 = (264+L)/20

20L = 8L + 2112

L = 176 m.

Speed of train = 176/8 = 22 m/s = 22 X 18/5 = 79.2 Km/hr

Question 4 |

A person standing on a railway platform noticed that a train took 21 seconds to completely pass through the platform which was 84 m long and it took 9 seconds in passing him. The speed of the train was

25.2 km/hr. | |

32.4 km/hr. | |

50.4 km/hr. | |

75.6 km/hr. |

Question 4 Explanation:

Let the train’s length be L m.

L/9=(L+84)/21

21 L = 9L +756

12L= 756

L=63 m

Speed = 63 /9 = 7 m/s = 7 x 18/5 = 25.2 Km/hr.

L/9=(L+84)/21

21 L = 9L +756

12L= 756

L=63 m

Speed = 63 /9 = 7 m/s = 7 x 18/5 = 25.2 Km/hr.

Question 5 |

A train passes a man standing on a platform in 8 seconds and also crosses the platform which is 264 metres long in 20 seconds. The length (in metres) of the train is

188 | |

176 | |

175 | |

96 |

Question 5 Explanation:

Analyzing by options

Clearly we can see that Option B is the answer.

Clearly we can see that Option B is the answer.

Once you are finished, click the button below. Any items you have not completed will be marked incorrect.

There are 5 questions to complete.

List |