Current Affairs Quiz 10 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 10 April 2019

Question 1:Who is the Vice President of USA?
A. Mike Pompeo
B. Mike Pence
C. Gita Gopinath
D. Steven Mnuchin

Answer and Explanation

Answer: B

Michael Richard Pence (born June 7, 1959) is an American politician and lawyer serving as the 48th and current vice president of the United States. He previously was the 50th governor of Indiana from 2013 to 2017 and a member of the United States House of Representatives from 2001 to 2013.

Question 2:_________ Railway Station has become first Indian railway station to get an ISO certification from the National Green Tribunal.
A. Ranchi
B. Guwahati
C. Udaipur
D. Nagpur

Answer and Explanation

Answer: B

Guwahati Railway Station has become first Indian railway station to get an ISO certification from the National Green Tribunal.

Question 3:Who is the Attorney General of USA?
A. Mike Pompeo
B. Mike Shinoda
C. William Barr
D. Steven Mnuchin

Answer and Explanation

Answer: C

William Pelham Barr is an American attorney who has served as the 85th and current United States Attorney General since 2019, having previously served in the position from 1991 to 1993.

Question 4:Femina Miss India ___________ Runner-Up Sana Dua will be the brand ambassador of Jammu and Kashmir Election Commission.
A. 2017
B. 2018
C. 2016
D. 2015

Answer and Explanation

Answer: A

Femina Miss India 2017 Runner-Up Sana Dua will be the brand ambassador of Jammu and Kashmir Election Commission.

Question 5:__________ has become first city in the world to implement a Ultra Low Emission Zone.
A. Vienna
B. Paris
C. London
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: C

London has become first city in the world to implement a Ultra Low Emission Zone.

Question 6:US ____________ Secretary Kirstjen Nielsen has stepped down from her post.
A. Veterans Affairs
B. Commerce
C. Homeland Security
D. Energy

Answer and Explanation

Answer: C

US Homeland Security Secretary Kirstjen Nielsen has stepped down from her post.

Question 7:USA has designated ___________’s Revolutionary Guard Corps (IRGC) a foreign terrorist organisation.
A. Syria
B. Iraq
C. Iran
D. Jordan

Answer and Explanation

Answer: C

USA has designated Iran’s Revolutionary Guard Corps (IRGC) a foreign terrorist organisation.

Question 8:India-Singapore Joint Military Exercise ‘Bold Kurukshetra–2019’ will be held in Babina Cantonment in _________.
A. Pune
B. Jabalpur
C. Jodhpur
D. Jhansi

Answer and Explanation

Answer: D

India-Singapore Joint Military Exercise ‘Bold Kurukshetra–2019’ will be held in Babina Cantonment in Jhansi.

Question 9:According to IMF, India is projected to grow at _____ in 2019 and ________ in 2020.
A. 7.3% and 7.4%
B. 7.2% and 7.4%
C. 7.3% and 7.5%
D. 7.4% and 7.5%

Answer and Explanation

Answer: C

According to IMF, India is projected to grow at 7.3% in 2019 and 7.5% in 2020.

Question 10:Bombay Stock Exchange has signed an MoU with __________ to spread awareness about BSE Start-ups platform.
A. Kotak Bank
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. HDFC Bank

Answer and Explanation

Answer: D

Bombay Stock Exchange has signed an MoU with HDFC Bank to spread awareness about BSE Start-ups platform.

Daily Current Affairs: 10 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 10 April 2019 Current Affairs Quiz 10 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest