Current Affairs Quiz 10th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 10th April 2020

Question 1:The annual Karaga Festival of __________ has been postponed amid COVID-19.
A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Karaga is a folk dance of Karnataka which originated as a ritual dedicated to Draupadi as known in these parts as Droupthamma. The ritual is performed on a full moon day. The ritual pot filled with water and adorned with decorations several feet high is carried by the priest.

Question 2:Maha Prasad Adhikari has been appointed as the new Governor of ________ Central Bank.
A. Bhutan
B. Nepal
C. Sri Lanka
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: B

Maha Prasad Adhikari has been appointed as the new Governor of Nepal Central Bank. Founded: 26 April 1956 || Currency: Nepalese rupee || Headquarters location: Kathmandu, Nepal

Question 3:Goldman Sachs has lowered India’s Growth Forecast for FY 21 to ____________ from 3.3%.
A. 1.6%
B. 2.6%
C. 2.0%
D. 1.8%

Answer and Explanation

Answer: A

Goldman Sachs has lowered India’s Growth Forecast for FY 21 to 1.6% from 3.3%. || CEO: David M. Solomon || Headquarters: New York

Question 4:World Homoeopathy Day is observed on _____________.
A. 10th April
B. 11th April
C. 12th April
D. 13th April

Answer and Explanation

Answer: A

Theme: ‘Enhancing the scope of Homoeopathy in Public Health’. || Dr.Samuel Hahnemann Founder of Homoeopathy

Question 5:Hindustan Unilever joins hands with _____________ to launch ‘BreakTheChain’ campaign against coronavirus.
A. UNICEF
B. UNESCO
C. UNDP
D. WHO

Answer and Explanation

Answer: A

Hindustan Unilever joins hands with UNICEF to launch ‘BreakTheChain’ campaign against coronavirus.

Question 6:____________ Technology Services has signed an agreement with the Indian Army to set up an advanced IT-enabled system.
A. Infosys
B. Wipro
C. L&T
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: C

L&T Technology Services has signed an agreement with the Indian Army to set up an advanced IT-enabled system

Question 7:Where is the Headquarter of UNICEF?
A. Paris
B. Washington DC
C. New York
D. Vienna

Answer and Explanation

Answer: C

UNICEF Formation: 1946 || Headquarters: New York || President of UNICEF: H.E. Ms Rabab Fatima

Question 8:_________’s Ellyse Perry has been named the Wisden’s Leading Female Cricketer in the World.
A. Australia
B. England
C. South Africa
D. New Zealand

Answer and Explanation

Answer: A

Australia’s Ellyse Perry has been named the Wisden’s Leading Female Cricketer in the World.

Question 9:Mukesh Ambani has been ranked at ___________ place in ‘The Richest in 2020’ by Forbes.
A. 17th
B. 13th
C. 15th
D. 21st

Answer and Explanation

Answer: A

Mukesh Ambani has been ranked at 17th place in ‘The Richest in 2020’ by Forbes. Forbes: CEO– Michael Federle || Headquarters– New york, United States

Question 10:England’s all-rounder _________ has been named the leading cricketer in the world 2020 by Wisden.
A. Joe Root
B. Ben Stokes
C. Jos Buttler
D. Jonny Bairstow

Answer and Explanation

Answer: B

England’s all-rounder Ben Stokes has been named the leading cricketer in the world 2020 by Wisden. Wisden Cricketers’ Almanack, or simply Wisden, colloquially the Bible of Cricket, is a cricket reference book published annually in the United Kingdom. The description “bible of cricket” was first used in the 1930s by Alec Waugh in a review for the London Mercury.

Daily Current Affairs: 10th April

Daily Current Affairs 10 April 2020 Current Affairs Quiz 10 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest