Current Affairs Quiz 11th 12th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11th 12th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11th 12th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11th 12th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11th 12th April 2020

Question 1:_________ Government has launched the ‘Operation SHIELD’ to curb the spread of COVID-19.
A. Delhi
B. Maharashtra
C. Rajasthan
D. Haryana

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi Government has launched the ‘Operation SHIELD’ to curb the spread of COVID-19.

Question 2: ________________ has assured $2.2 billion support package to India in its fight against the Covid-19.
A. New Development Bank
B. Asian Development Bank
C. International Monetary Fund
D. World Trade Organization

Answer and Explanation

Answer: B

Asian Development Bank has assured $2.2 billion support package to India in its fight against the Covid-19.

Question 3:People’s Bank of _____________ has raised its stake in Housing Development Finance Corp (HDFC) to over 1%.
A. China
B. Japan
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

China’s central bank People’s Bank of China has raised its stake in Housing Development Finance Corp (HDFC) to over 1%.

Question 4:Where is the Headquarter of DBS Bank?
A. Singapore
B. Malaysia
C. South Korea
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

DBS bank: CEO: Piyush Gupta || Headquarters: Singapore

Question 5:Pulitzer prize winner Mary Jordan has written a Book titled ‘The Art of Her Deal: The Untold Story of ___________’.
A. Melania Trump
B. Marla Maples
C. Ivana Trump
D. Ivanka Trump

Answer and Explanation

Answer: A

Pulitzer prize winner Mary Jordan has written a Book titled ‘The Art of Her Deal: The Untold Story of Melania Trump’ on Melania Trump. Pulitzer prize winner Mary Jordan is an American reporter for The Washington Post.

Question 6:American basketball player _____________’s latest book, The Wizenard Series: Season One, was given a release.
A. Stephen Curry
B. LeBron James
C. Kobe Bryant
D. Michael Jordan

Answer and Explanation

Answer: C

American basketball player Kobe Bryant’s latest book, The Wizenard Series: Season One, was given a posthumous release.

Question 7:The International Day of Human Space Flight is the annual celebration, held on April 12, of the anniversary of the first human space flight by Yuri Gagarin of ___________.
A. China
B. Japan
C. USA
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

The International Day of Human Space Flight is the annual celebration, held on April 12, of the anniversary of the first human space flight by Yuri Gagarin of Russia.

Question 8:___________ folk singer John Prine has passed away recently.
A. American
B. British
C. German
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: A

American folk singer John Prine has passed away. John Prine was an American country folk singer-songwriter. He was active as a composer, recording artist, and live performer from the early 1970s until his death and was known for an often humorous style of original music that has elements of protest and social commentary.

Question 9:___________ has launched a virtual Braille keyboard for Android users.
A. Google
B. Microsoft
C. Adobe
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

Google has launched a virtual Braille keyboard for Android users. Google CEO: SundarPichai || Headquarters: California, USA.

Question 10:The National Safe Motherhood day is observed on ___________ every year.
A. April 14
B. April 13
C. April 12
D. April 11

Answer and Explanation

Answer: D

The National Safe Motherhood day is observed on April 11 every year. National Safe Motherhood Day is an initiative of the White Ribbon Alliance India (WRAI).

Daily Current Affairs: 11th 12th April

Daily Current Affairs 11 & 12 April 2020 Current Affairs Quiz 11 & 12 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest