Current Affairs Quiz 11 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 April 2019

Question 1:Where is the headquarter of Indian Overseas Bank?
A. Chennai
B. Bangalore
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Chennai || CEO: R. Subramaniakumar (5 May 2017– June 2019) Upcoming: -Karnam Sekar (July 2019-) || Founder: M. Ct. M. Chidambaram Chettyar || Owner: Government of India

Question 2:EPFO(Employees’ Provident Fund Organisation of India) maintains GPF and EPF and comes under Ministry of _________ .
A. Commerce and Industry
B. Labour
C. Employment
D. Finance

Answer and Explanation

Answer: B

EPFO(Employees’ Provident Fund Organisation of India) maintains GPF and EPF and comes under Ministry of Labour .

Question 3:The official height of Mount Everest is __________ metres which was measured by the Survey of India in 1956.
A. 8884
B. 8488
C. 8848
D. 8844

Answer and Explanation

Answer: C

The official height of Mount Everest is 8,848 metres (29,028 feet), which was measured by the Survey of India in 1956.

Question 4:___________ has launched ‘CRPF Veer Parivar’ App for families of CRPF personnel killed in the line of duty.
A. President Kovind
B. Prime Minister Modi
C. Vice President Venkaiah Naidu
D. Home Minister Rajnath Singh

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has launched ‘CRPF Veer Parivar’ App for families of CRPF personnel killed in the line of duty.

Question 5:_______________ was elected as the President of International Chamber of Commerce (ICC)–India.
A. Vikramjit Singh Sahney
B. Bhai Sadhu Singh Ragi
C. Narinder Biba
D. Bikram Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Vikramjit Singh Sahney was elected as the President of International Chamber of Commerce (ICC)–India.

Question 6:_____________ has become World’s first Islamic Bank to launch banking via WhatsApp.
A. Abu Dhabi Commercial Bank
B. Emirates NBD Bank
C. Emirates Islamic Business bank
D. Mashreq Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Emirates Islamic Business bank has become World’s first Islamic Bank to launch banking via WhatsApp.

Question 7:Google has inducted a new open platform named _________ to run and manage apps from anywhere.
A. Achilles
B. Athena
C. Anthos
D. Pandora

Answer and Explanation

Answer: C

Google has inducted a new open platform named ‘Anthos’ to run and manage apps from anywhere.

Question 8:What is the currency of Israel?
A. Shekel
B. Dong
C. Forint
D. Peso

Answer and Explanation

Answer: A

Israel :- Capital: Jerusalem || Currency: Israeli new shekel || Population: 87.1 lakhs (2017) World Bank || President: Reuven Rivlin

Question 9: The Govt. has retained the interest rate for General Provident Fund (GPF) at ________ for the April-June quarter.
A. 8.25%
B. 8.65%
C. 8.50%
D. 8.00%

Answer and Explanation

Answer: D

The Govt. has retained the interest rate for General Provident Fund (GPF) at 8% for the April-June quarter.

Question 10:According to Association of Mutual Funds in India (Amfi) Report, _____ Asset Management Co Ltd has topped the chart with an average Assets Under Management AUM of Rs3.42 trillion.
A. ICICI
B. HDFC
C. Axis
D. Kotak

Answer and Explanation

Answer: B

According to Association of Mutual Funds in India (Amfi) Report, HDFC Asset Management Co Ltd has topped the chart with an average Assets Under Management AUM of Rs3.42 trillion.

Daily Current Affairs: 11 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 11 April 2019 Current Affairs Quiz 11 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]