Current Affairs Quiz 14 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 14 April 2019

Question 1:Centre has appointed __________ as Secretary of Defence Finance.
A. Gargi Kaul
B. Gargi Mishra
C. Gargi Sinha
D. Gargi Kaur

Answer and Explanation

Answer: A

Centre has appointed Gargi Kaul as Secretary of Defence Finance.

Question 2:What is the rank of Delhi in Air Quality in India 2014-2019’ report?
A. 5th
B. 3rd
C. 4th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: D

Delhi is ranked 6th in Air Quality in India 2014-2019’ report. Air Quality in India 2014-2019’ report is released by World Health Organisation.

Question 3:Two _________ Government’s Schemes have won World Summit on the Information Society (WSIS) awards of the United Nations.
A. Odisha
B. West Bengal
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Two West Bengal Government’s Schemes (Utkarsh Bangla and Sabooj Sathi) have won World Summit on the Information Society (WSIS) awards of the United Nations.

Question 4:What is the capital of Sudan?
A. Khartoum
B. Sudanese City
C. Addis Ababa
D. Cairo

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Khartoum || Currency: Sudanese pound || Prime minister: Mohamed Tahir Ayala

Question 5:The US Senate has confirmed David Bernhardt as Secretary of the __________ Department.
A. Homeland Security
B. White House Staff
C. Interior
D. Treasury

Answer and Explanation

Answer: C

The US Senate has confirmed David Bernhardt as Secretary of the Interior Department.

Question 6:________ has partnered with CreditVidya to improve the lender’s customer experience.
A. RBI Bank
B. RBS Bank
C. RBL Bank
D. CBI Bank

Answer and Explanation

Answer: C

RBL Bank has partnered with CreditVidya to improve the lender’s customer experience.

Question 7:Tata Teleservices Limited is an Indian broadband and telecommunications service provider based in __________. It is a subsidiary of the Tata Group, an Indian conglomerate.
A. Pune
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: C

Tata Teleservices Limited is an Indian broadband and telecommunications service provider based in Mumbai, Maharashtra, India. It is a subsidiary of the Tata Group, an Indian conglomerate.

Question 8:Nitin Chugh is likely to succeed ___________ as the MD and CEO of Ujjivan Small Finance Bank.
A. Samit Ghosh
B. Samit Patra
C. Samit Panda
D. Samit Sinha

Answer and Explanation

Answer: A

Nitin Chugh is likely to succeed Samit Ghosh as the MD and CEO of Ujjivan Small Finance Bank.

Question 9:The 2019 AIBA World Boxing Championships will be held in Yekaterinburg, ________ from September 7 to September 21, 2019.
A. Russia
B. Japan
C. China
D. Poland

Answer and Explanation

Answer: A

The 2019 AIBA World Boxing Championships will be held in Yekaterinburg, Russia from September 7 to September 21, 2019.

Question 10:Indian ________ player Ankita Raina is in the final of 2019 ITF Turkey Women Singles Event.
A. Badminton
B. Tennis
C. Squash
D. Table Tennis

Answer and Explanation

Answer: B

Indian tennis player Ankita Raina is in the final of 2019 ITF Turkey Women Singles Event.

Daily Current Affairs: 14 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 14 April 2019 Current Affairs Quiz 14 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest