Current Affairs Quiz 15 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 15 April 2019

Question 1:Who is the CEO of Bharti Airtel?
A. Gopal Vittal
B. Madhusudan Rai
C. Bhushan Ramesh Kardinkar
D. George Farnandez

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Gopal Vittal || Headquarters: New Delhi || Parent organizations: Bharti Enterprises (64%), Singapore Telecommunications Limited (36%)

Question 2:‘Voter Park’ which is India’s only and first-of-its-kind was inaugurated in __________.
A. Noida
B. Gurugram
C. Ghaziabad
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

‘Voter Park’ which is India’s only and first-of-its-kind was inaugurated in Gurugram.

Question 3:India has successfully test-fired first indigenously developed sub-sonic cruise missile ________.
A. Nirbhay
B. Naag
C. Aakash II
D. Dhanush

Answer and Explanation

Answer: A

India has successfully test-fired first indigenously developed sub-sonic cruise missile ‘Nirbhay’.

Question 4:World Creativity and Innovation Day will be observed on _________.
A. 24 April
B. 22 April
C. 23 April
D. 21 April

Answer and Explanation

Answer: D

The first World Creativity and Innovation Day as announced by the United Nations, was celebrated on April 21, 2018.

Question 5:Chairman and Managing Director of ‘General Insurance Corporation of India’ __________ has been awarded the Freedom of the City of London to promote insurance ties between India and the UK.
A. Alice G. Vaidyan
B. Meghana Nanda
C. P.V. Ramesh
D. Ashu Suresh

Answer and Explanation

Answer: A

Chairman and Managing Director of ‘General Insurance Corporation of India’ Alice G. Vaidyan has been awarded the Freedom of the City of London to promote insurance ties between India and the UK.

Question 6:President Mahmoud Abbas has appointed Mohammed Ishtayeh as the new Prime Minister of ___________.
A. Oman
B. Israel
C. Palestine
D. Jordan

Answer and Explanation

Answer: C

President Mahmoud Abbas has appointed Mohammed Ishtayeh as the new Prime Minister of Palestine.

Question 7:Hong Kong’s equity market _________ has overtaken Japan to be the world’s third largest in value.
A. Hong Seng Index
B. Hang Song Index
C. Hang Seng Index
D. Hong Song Index

Answer and Explanation

Answer: C

Hong Kong’s equity market “Hang Seng Index” has overtaken Japan to be the world’s third largest in value.

Question 8:Bharti Airtel in collaboration with ________ Ladies Organisation (FLO) has launched ‘My Circle’ App.
A. CCI
B. FICCI
C. NASSCOM
D. ICAI

Answer and Explanation

Answer: B

Bharti Airtel in collaboration with FICCI Ladies Organisation (FLO) has launched ‘My Circle’ App.

Question 9:Tata Trusts and __________ have signed an MoU for collaborating handloom clusters in eastern and north-eastern parts of India.
A. Microsoft India
B. Google India
C. Facebook India
D. Twitter India

Answer and Explanation

Answer: A

Tata Trusts and Microsoft India have signed an MoU for collaborating handloom clusters in eastern and north-eastern parts of India.

Question 10:What is the name of the home ground of Liverpool?
A. Stamford Bridge Stadium
B. Anfield Stadium
C. Old Trafford Stadium
D. Etihad Stadium

Answer and Explanation

Answer: B

Manager: Jürgen Klopp || Arena/Stadium: Anfield || Location: Liverpool, United Kingdom ||Parent organization: Fenway Sports Group

Daily Current Affairs: 15 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

GK Current Affairs Test June 2017




Pin It on Pinterest