Current Affairs Quiz 17 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 April 2019

Question 1:FC Goa won the 2019 Super Cup by defeating ___________FC 2–1 in the final.
A. Chennaiyin
B. Mumbai City FC
C. Chennai City FC
D. Bengaluru FC

Answer and Explanation

Answer: A

FC Goa won the 2019 Super Cup by defeating Chennaiyin FC 2–1 in the final.

Question 2:Urea is a __________ compound containing a carbonyl group attached to two amine groups with osmotic diuretic activity.
A. Oxygenase
B. Hydrogenous
C. Nitrogenous
D. Carbide

Answer and Explanation

Answer: C

Urea is a nitrogenous compound containing a carbonyl group attached to two amine groups with osmotic diuretic activity.

Question 3:Rongali Bihu Festival was celebrated in _________. Ir is also known as ‘Bohaag Bihu’.
A. Nagaland
B. Assam
C. Manipur
D. Tripura

Answer and Explanation

Answer: B

Rongali Bihu Festival was celebrated in Assam. Ir is also known as ‘Bohaag Bihu’.

Question 4:What is the Currency of Denmark?
A. Dollar
B. Krone
C. Peso
D. Euro

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Copenhagen || Currency: Danish krone

Question 5:What is the capital of Bolivia?
A. Sucre
B. Boliviano
C. Bolivian
D. Potosi

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Sucre || Currency: Bolivian boliviano

Question 6:The Pulitzer Prize is an award for achievements in newspaper, magazine and online journalism, literature, and musical composition in the ___________.
A. European Union
B. UK
C. USA
D. World

Answer and Explanation

Answer: C

The Pulitzer Prize is an award for achievements in newspaper, magazine and online journalism, literature, and musical composition in the United States.

Question 7:What is the Currency of Vietnam?
A. Bhat
B. Kyat
C. Dong
D. Peso

Answer and Explanation

Answer: C

President: Nguyen PhuTrong || Capital: Hanoi || Currency: Vietnamese dong

Question 8:Where is the Headquarter of Institute for Development & Research in Banking Technology?
A. Hyderabad
B. Mumbai
C. Delhi
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

The Institute for Development & Research in Banking Technology is an institution exclusively focused on banking technology. Established by the Reserve Bank of India in 1996, the institution works at the intersection of banking and technology. It is located in Hyderabad, India.

Question 9:Where is the Headquarter of Fincare Small Finance Bank?
A. Chennai
B. Mumbai
C. Bangalore
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Owner: DishaMicrofin Pvt Ltd || Fincare Small Finance Bank || Bangalore

Question 10:ICC has partnered with __________ to deliver ‘#OneDay4Children’ at Men’s Cricket World Cup 2019.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. UNDP
D. ICAN

Answer and Explanation

Answer: B

ICC has partnered with UNICEF to deliver ‘#OneDay4Children’ at Men’s Cricket World Cup 2019.

Daily Current Affairs: 17 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 17 April 2019 Current Affairs Quiz 17 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest