Current Affairs Quiz 17th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17th April 2020

Question 1:The 44th session of the ___________’s World Heritage Committee, to be held in Fuzhou, China, has been postponed due to the impact of the COVID-19 pandemic.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. WEF
D. UNDP

Answer and Explanation

Answer: A

The 44th session of the UNESCO’s World Heritage Committee, to be held in Fuzhou, China, has been postponed due to the impact of the COVID-19 pandemic.

Question 2:RBI has cut the Reverse Repo Rate to __________ to encourage banks to lend more.
A. 4.75%
B. 4.40%
C. 3.75%
D. 4.00%

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has cut the Reverse Repo Rate by 25 bps to 3.75% to encourage banks to lend more. Reverse repo rate is the rate at which the Reserve Bank of India borrows money from commercial banks within the country. It is a monetary policy instrument which can be used to control the money supply in the country.

Question 3:______________ life Insurance Company has become the first Life Insurance company to announce Additional Benefits Related to COVID-19 up to Rs 500,000 at no additional cost.
A. Tata AIA
B. SBI
C. HDFC
D. ICICI Asset

Answer and Explanation

Answer: A

Tata AIA life Insurance Company has become the first Life Insurance Company to announce Additional Benefits Related to COVID-19 up to Rs 500,000 at no additional cost.

Question 4: BSNL CMD ____________ has taken the additional charge of MTNL.
A. PK Purwar
B. SK Misra
C. Achal Kumar Jyoti
D. Manohar Das

Answer and Explanation

Answer: A

BSNL CMD PK Purwar has taken the additional charge of MTNL. CEO: Pravin Kumar Purwar || Headquarters: New Delhi

Question 5:World Haemophilia Day (WHD) is celebrated on ____________ each year to raise awareness about hemophilia and other inherited bleeding disorders.
A. April 17
B. April 18
C. April 19
D. April 20

Answer and Explanation

Answer: A

World Haemophilia Day (WHD) is celebrated on April 17 each year to raise awareness about hemophilia and other inherited bleeding disorders.

Question 6:______________ has been awarded the Edison Award for its social innovation campaign ‘Club Enerji’.
A. Reliance Power
B. Adani Power
C. Tata Power
D. Jindal Power

Answer and Explanation

Answer: C

Tata Power has been awarded the Edison Award for its social innovation campaign ‘Club Enerji’.

Question 7:Grand Master ______________ has been appointed as the new Ambassador for World Wide Fund (WWF) India’s Environment Education program.
A. Harikrishna P
B. Tania Sachdev
C. Viswanathan Anand
D. Humpy Koneru

Answer and Explanation

Answer: C

Grand Master Viswanathan Anand has been appointed as the new Ambassador for World Wide Fund (WWF) India’s Environment Education program.

Question 8:Cricketer ____________ has become the brand ambassador CricKingdom.
A. Rohit Sharma
B. Virat Kohli
C. Suresh Raina
D. Yuvraj Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Cricketer Rohit Sharma has become the brand ambassador CricKingdom. ‘CricKingdom is a cricket academy based in Dubai which will also facilitate coaching through its online platform.

Question 9:___________ has launched an interactive COVID-19 service ‘Health Alert’ on Facebook Messenger.
A. WHO
B. Centers for Disease control and Prevention
C. WTO
D. Food and Drug Administration

Answer and Explanation

Answer: A

WHO has launched an interactive COVID-19 service ‘Health Alert’ on Facebook Messenger.

Question 10:Abdelouahab Aissaoui of Algeria has won the 13th International _________ fiction prize 2020 for his novel ‘The Spartan Court’.
A. Asia
B. Arab
C. Euro
D. Oceania

Answer and Explanation

Answer: B

Abdelouahab Aissaoui of Algeria has won the 13th International Arab fiction prize 2020 for his novel ‘The Spartan Court’.

Daily Current Affairs: 17th April

Daily Current Affairs 17 April 2020 Current Affairs Quiz 17 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest