Current Affairs Quiz 18 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 18 April 2019

Question 1:Chief of Army Staff General BipinRawat has commissioned the Indian Coast Guard Ship _________.
A. Varun
B. Veena
C. Veera
D. Varuna

Answer and Explanation

Answer: C

Chief of Army Staff General BipinRawat has commissioned the Indian Coast Guard Ship ‘Veera’.

Question 2:The current chairperson of the National Green Tribunal (NGT) is Justice _____________, retired Supreme Court Judge.
A. Adarsh Kumar Mittal
B. Adarsh Kumar Goel
C. Adarsh Kumar Agrawal
D. Adarsh Kumar Bensal

Answer and Explanation

Answer: B

The current chairperson of the National Green Tribunal (NGT) is Justice Adarsh Kumar Goel, retired Supreme Court Judge.

Question 3:Delhi Metro Rail Corporation has started receiving 27 MW solar power from Rewa Mega Solar Power Plant, __________.
A. Haryana
B. Madhya Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi Metro Rail Corporation has started receiving 27 MW solar power from Rewa Mega Solar Power Plant, Madhya Pradesh.

Question 4:World Hemophilia Day on _________, is an international awareness day for hemophilia and other bleeding disorders.
A. 16th April
B. 19th April
C. 18th April
D. 17th April

Answer and Explanation

Answer: D

World Hemophilia Day on 17th April, is an international awareness day for hemophilia and other bleeding disorders.

Question 5:What is the Currency of Bangladesh?
A. Riyal
B. Dinar
C. Rupiah
D. Taka

Answer and Explanation

Answer: D

Capital: Dhaka || Currency: Bangladeshi taka || Prime minister: Sheikh Hasina

Question 6:Saudi Arabia will host the G20 summit in _________ 2020 in the capital Riyadh.
A. October
B. December
C. November
D. September

Answer and Explanation

Answer: C

Saudi Arabia will host the G20 summit in November 2020 in the capital Riyadh.

Question 7:What is the Theme of World Heritage Day 2019?
A. Nurture Heritage
B. Natural Landscapes
C. Reclaim Temples
D. Rural Landscapes

Answer and Explanation

Answer: D

The International Day for Monuments and Sites also known as World Heritage Day is an international observance held on 18 April each year around the world. Theme of World Heritage Day 2019 : ‘Rural Landscapes’

Question 8:Amazon and __________ have agreed to allow each other’s streaming apps on their respective platform.
A. Facebook
B. Microsoft
C. Google
D. Twitter

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon and Google have agreed to allow each other’s streaming apps on their respective platform.

Question 9:Where is the Headquarter of McAfee?
A. Chicago
B. New York City
C. California
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: C

Founder: John McAfee || Founded: 1987 || Headquarters: Santa Clara, California, United States || Subsidiaries: Solidcore Systems, Skyhigh Networks, Foundstone || Owners: TPG Capital, Thoma Bravo (51%), Intel (49%)

Question 10:Where is the Headquarter of PNB?
A. Amritsar
B. Mumbai
C. Chandigarh
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: New Delhi || CEO: Sunil Mehta || Capital ratio: 11.28% (2016) || Founders: LalaLajpat Rai, Dyal Singh Majithia

Daily Current Affairs: 18 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 18 April 2019 Current Affairs Quiz 18 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest