Current Affairs Quiz 19 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 April 2019

Question 1:__________ assumed charge as 23rd Chief Election Commissioner (CEC) of India.
A. JK Lakshman
B. SK Trivedi
C. OP Rawat
D. Sunil Arora

Answer and Explanation

Answer: D

Sunil Arora assumed charge as 23rd Chief Election Commissioner (CEC) of India. He succeeded OP Rawat who retired on 1 December 2018.

Question 2:India has ranked at _______ out of 180 countries in World Press Freedom Index 2019.
A. 137th
B. 138th
C. 139th
D. 140th

Answer and Explanation

Answer: D

India has ranked at 140th out of 180 countries in World Press Freedom Index 2019.

Question 3:World Liver Day is observed on ___________ to spread awareness about liver related disease.
A. 18th April
B. 20th April
C. 19th April
D. 17th April

Answer and Explanation

Answer: C

World Liver Day is observed on 19th April to spread awareness about liver related disease.

Question 4:Where is the Headquarter of European Union?
A. Vienna
B. Brussels
C. Hague
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: B

European Union :- Headquarters: Brussels, Belgium || Founded: 1 November 1993, Maastricht, Netherlands || Capital: Brussels (de facto) || Founders: Germany, France, Italy, Netherlands, Belgium, Luxembourg

Question 5:Nepal’s first satellite ‘NepaliSat-1’ has been launched into space at _________ Space Station.
A. Roscosmos
B. UKSA
C. ISRO
D. NASA

Answer and Explanation

Answer: D

Nepal’s first satellite ‘NepaliSat-1’ has been launched into space at NASA Space Station.

Question 6:Where is the Headquarter of PwC?
A. New York
B. Paris
C. London
D. Berlin

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: London, United Kingdom || Revenue: 4,130 crores USD (2018) || Founded: 1998 || General counsel: Caroline Cheng

Question 7:The World’s Tallest Indoor Waterfall (131-foot) is installed at Jewel Changi Airport, _________.
A. Vietnam
B. Indonesia
C. Malaysia
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: D

The World’s Tallest Indoor Waterfall (131-foot) is installed at Jewel Changi Airport, Singapore.

Question 8:__________ has reached an agreement in principle with International Monetary Fund over a bailout program which of $6-$8 billion.
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. Iraq
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan has reached an agreement in principle with International Monetary Fund over a bailout program which of $6-$8 billion.

Question 9:US President Donald Trump will award _________ Tiger Woods with the Presidential Medal of Freedom.
A. Boxer
B. Footballer
C. Golfer
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: C

US President Donald Trump will award golfer Tiger Woods with the Presidential Medal of Freedom.

Question 10:Where is the Headquarter of IMF?
A. Paris
B. Washington
C. New York
D. Landon

Answer and Explanation

Answer: B

Managing Director (MD): Christine Lagarde || Headquarters: Washington DC || CEO: Christine Lagarde || Membership: 189 countries || Location: Headquartered in Washington DC || Founders: John Maynard Keynes, Harry Dexter White

Daily Current Affairs: 19 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 19 April 2019 Current Affairs Quiz 19 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest