Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 April 2019

Question 1:Who is the CEO of HCL Technologies?
A. C Vijayakumar
B. S Vijay
C. Arjun Malhotra
D. Shiv Nadar

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: C Vijayakumar || Headquarters: Noida || Founders: Shiv Nadar, Arjun Malhotra || Parent organizations: HCL Enterprise, Vama Sundari Investments (Delhi) Private Limited

Question 2:Where is the headquarter of Kotak Mahindra Bank?
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Chennai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Mumbai || Founder: Uday Kotak || Subsidiaries: Kotak Securities, Kotak Life Insurance || VPs: Mr. Abhishek Bisen, Mr. Deepak Agrawal

Question 3:Where is the headquarter of Badminton World Federation ?
A. Malaysia
B. Indonesia
C. Thailand
D. Cambodia

Answer and Explanation

Answer: A

Badminton World Federation (BWF) :- Headquarters: Kuala Lumpur, Malaysia || President: Poul-Erik Hoyer Larsen

Question 4:Who is the president of Badminton Association of India?
A. HimantaBiswaSarma
B. SumantaBasu
C. PrabodhSahu
D. Arup Patra

Answer and Explanation

Answer: A

Badminton Association of India :- Headquarters: New Delhi || President: HimantaBiswaSarma

Question 5:Where is the headquarter of IUCN Red List?
A. United Kingdom
B. USA
C. Austria
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: A

The IUCN Red List of Threatened Species, founded in 1965, has evolved to become the world’s most comprehensive inventory of the global conservation status of biological species. It uses a set of criteria to evaluate the extinction risk of thousands of species and subspecies.

Question 6:___________ has launched the first of its new-generation data relay satellite Tianlian II-01.
A. Korea
B. Japan
C. China
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: C

China has launched the first of its new-generation data relay satellite Tianlian II-01.

Question 7:What is the currency of Chile?
A. Piñera
B. Dollar
C. Peso
D. Baht

Answer and Explanation

Answer: C

Chile :- President: Sebastián Piñera || Capital: Santiago || Currency: Chilean peso

Question 8:What is the capital of Bolivia?
A. Sucre
B. Bolivian
C. boliviano
D. Bolivia City

Answer and Explanation

Answer: A

Bolivia :- Capital: Sucre || Currency: Bolivian boliviano

Question 9:World Autism Awareness Day is an internationally recognized day on ___________ every year.
A. 2 April
B. 3 April
C. 1 April
D. 4 April

Answer and Explanation

Answer: A

World Autism Awareness Day is an internationally recognized day on 2 April every year.

Question 10:Odisha was a part of __________, it became the first state to be formed on the linguistic basis in 1936.
A. West Bengal
B. Bihar
C. Jharkhand
D. Andhra

Answer and Explanation

Answer: B

Odisha was a part of Bihar, it became the first state to be formed on the linguistic basis in 1936.

Daily Current Affairs: 2 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 2 April 2019 Current Affairs Quiz 2 April 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img