Current Affairs Quiz 20 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 20 April 2019

Question 1:Who is the Chief of NASA?
A. Jim Bridenstine
B. Robert L. Behnken
C. Markwayne Mullin
D. Robert M. Lightfoot Jr.

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Washington, D.C., United States || Founder: Dwight D. Eisenhower || Founded: 29 July 1958, United States || Administered by: Jim Bridenstine

Question 2: Where is the headquarter of Mahindra & Mahindra?
A. Pune
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Parent organization: Mahindra Group || CEO: Anand Mahindra || Headquarters: Mumbai

Question 3:Who is the Founder of Ford Motors?
A. Henry Ford
B. Mark Ford
C. Thomas Ford
D. Andrew Ford

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: James Hackett || Founder: Henry Ford || Founded: 16 June 1903, Detroit, Michigan, United States || Headquarters: Dearborn, Michigan, United States

Question 4:Who is the CEO of Yes Bank?
A. Ravneet Gill
B. Ashok Kapur
C. RenuKapur
D. Rana Kapoor

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mumbai || CEO: Ravneet Gill || Subsidiaries: Yes Bank, IFSC Banking Unit Branch || Founders: Rana Kapoor, Ashok Kapur

Question 5:Deutsche Bank AG is a ___________ multinational investment bank and financial services company headquartered in Frankfurt, __________.
A. Italian
B. French
C. Spanish
D. German

Answer and Explanation

Answer: D

Deutsche Bank AG is a German multinational investment bank and financial services company headquartered in Frankfurt, Germany.

Question 6:Bajrang Punia of India has regained world number one spot in men’s _________ freestyle category World Wrestling Rankings.
A. 56-kilogram
B. 74-kilogram
C. 65-kilogram
D. 62-kilogram

Answer and Explanation

Answer: C

Bajrang Punia of India has regained world number one spot in men’s 65-kilogram freestyle category World Wrestling Rankings.

Question 7:The 2019 FIBA Basketball World Cup will be the _________ tournament of the FIBA Basketball World Cup for men’s national basketball teams.
A. 17th
B. 16th
C. 18th
D. 19th

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 FIBA Basketball World Cup will be the 18th tournament of the FIBA Basketball World Cup for men’s national basketball teams. The tournament will be hosted in China.

Question 8:Unified Payments Interface is an instant real-time payment system developed by ____________.
A. RBI
B. NPCI
C. NACH
D. CCI

Answer and Explanation

Answer: B

Unified Payments Interface is an instant real-time payment system developed by National Payments Corporation of India facilitating inter-bank transactions. The interface is regulated by the Reserve Bank of India and works by instantly transferring funds between two bank accounts on a mobile platform.

Question 9:Where is the headquarter of Bandhan Bank?
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Kolkata | CEO: Chandra Shekhar Ghosh || Chairperson: Harun Rasid Khan || Founder: Chandra Shekhar Ghosh

Question 10:Where is the headquarter of SpaceX?
A. Chicago
B. California
C. New York
D. Washington DC

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Elon Musk || Founder: Elon Musk || Founded: 6 May 2002 || Headquarters: Hawthorne, California, United States || Subsidiary: The Boring Company

Daily Current Affairs: 20 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 20 April 2019 Current Affairs Quiz 20 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest