Current Affairs Quiz 21 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21 April 2019

Question 1:Where is the Headquarter of Canara Bank?
A. Mumbai
B. Kolkata
C. Bengaluru
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Bengaluru || Founder: Ammembal Subba Rao Pai || Subsidiaries: Canara HSBC Oriental Bank of Commerce Life Insurance Company Limited

Question 2:The 2019 World Table Tennis Championships has started in Budapest, ________ from 21 to 28 April, 2019. It will be the 55th edition of the championships.
A. Germany
B. Austria
C. Italy
D. Hungary

Answer and Explanation

Answer: D

The 2019 World Table Tennis Championships has started in Budapest, Hungary from 21 to 28 April, 2019. It will be the 55th edition of the championships.

Question 3:Cipla Limited is an Indian multinational pharmaceutical and biotechnology company, headquartered in _________.
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Cipla Limited is an Indian multinational pharmaceutical and biotechnology company, headquartered in Mumbai, India. Cipla primarily develops medicines to treat respiratory, cardiovascular disease, arthritis, diabetes, weight control and depression; other medical conditions

Question 4:Where is the headquarter of Tata Technologies?
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: B

Tata Technologies :- CEO: Warren Harris || Headquarters: Pune || Parent organization: Tata Motors || Founded: 1989

Question 5:The Asian Tea Alliance (ATA) was launched in Guizhou in _______.
A. China
B. Japan
C. Indonesia
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

The Asian Tea Alliance (ATA) was launched in Guizhou in China.

Question 6:The Indian Navy has participated in International Fleet Review (IFR) in ________, China.
A. Tianjin
B. Guizhou
C. Qingdao
D. Shandong

Answer and Explanation

Answer: C

The Indian Navy has participated in International Fleet Review (IFR) in Qingdao, China.

Question 7:What is the Capital of Mali?
A. Conakry
B. Ouagado
C. Bamako
D. Niamey

Answer and Explanation

Answer: C

Prime minister: Soumeylou Boubèye Maïga || Capital: Bamako || President: Ibrahim Boubacar Keïta

Question 8:What is the Currency of North Korea?
A. Won
B. Dong
C. Yen
D. Renminbi

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Pyongyang || Supreme leader: Kim Jong-un || Currency: North Korean won

Question 9:National Civil Service Day is observed every year on ______.
A. April 22
B. April 23
C. April 24
D. April 21

Answer and Explanation

Answer: D

National Civil Service Day is observed every year on April 21.

Question 10:The Bhopal disaster, also referred to as the Bhopal gas tragedy, was a gas leak incident on the night of 2–3 December _________ at the Union Carbide India Limited pesticide plant in Bhopal, Madhya Pradesh, India.
A. 1987
B. 1984
C. 1985
D. 1986

Answer and Explanation

Answer: B

The Bhopal disaster, also referred to as the Bhopal gas tragedy, was a gas leak incident on the night of 2–3 December 1984 at the Union Carbide India Limited pesticide plant in Bhopal, Madhya Pradesh, India. It is considered to be the world’s worst industrial disaster.

Daily Current Affairs: 21 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 21 April 2019 Current Affairs Quiz 21 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest