Current Affairs Quiz 22 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 April 2019

Question 1:Intellectual Property Rights Cell of _________ Agricultural University has been awarded by National Intellectual Property Award 2019.
A. Karnataka
B. Tamil Nadu
C. Andhra Pradesh
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: D

Intellectual Property Rights Cell of Kerala Agricultural University has been awarded by National Intellectual Property Award 2019.

Question 2:Who is the Governor of West Bengal?
A. Arjun Tomar
B. Ram Dhari Singh Dinkar
C. Keshari Nath Tripathi
D. Ajit Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Kolkata || Chief minister: Mamata Banerjee || Governor :-Keshari Nath Tripathi

Question 3:Earth Day is an annual event celebrated on ________.
A. April 22
B. April 23
C. April 24
D. April 25

Answer and Explanation

Answer: A

Earth Day is an annual event celebrated on April 22. Worldwide, various events are held to demonstrate support for environmental protection.

Question 4:Donald Trump will visit _________ and become 1st world leader to meet Crown Prince Naruhito.
A. Korea
B. China
C. Japan
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: C

Donald Trump will visit Japan and become 1st world leader to meet Crown Prince Naruhito.

Question 5:The 7th edition of China International Technology Fair has started in _________.
A. Hangzhou
B. Beijing
C. Shanghai
D. Guangzhou

Answer and Explanation

Answer: C

The 7th edition of China International Technology Fair has started in Shanghai.

Question 6:What is the Currency of South Africa?
A. South African rand
B. South African peso
C. South African yen
D. South African baht

Answer and Explanation

Answer: A

Capitals: Cape Town, Pretoria, Bloemfontein || Currency: South African rand || President: Cyril Ramaphosa

Question 7:Exim Bank has provided soft loans of USD 266.60 million to ________.
A. Tanzania
B. Burundi
C. Uganda
D. Rwanda

Answer and Explanation

Answer: D

Exim Bank has provided soft loans of USD 266.60 million to Rwanda.

Question 8:________ and World Bank have launched a private blockchain with a pseudo-token named ‘Learning Coin’.
A. UNDP
B. UNESCO
C. IMF
D. UNICEF

Answer and Explanation

Answer: C

IMF and World Bank have launched a private blockchain with a pseudo-token named ‘Learning Coin’.

Question 9:India was ranked _________ position among 100 countries in Startup Ecosystem Ranking for 2019 which was released by StartupBlink.
A. 11th
B. 15th
C. 16th
D. 17th

Answer and Explanation

Answer: D

India was ranked 17th position among 100 countries in Startup Ecosystem Ranking for 2019 which was released by StartupBlink.

Question 10:________ School of Economics and Political Science has set up the Amartya Sen Chair to honour the Nobel laureate.
A. Maryland
B. Massachusetts
C. London
D. Manchester

Answer and Explanation

Answer: C

London School of Economics and Political Science (LSE) has set up the Amartya Sen Chair to honour the Nobel laureate.

Daily Current Affairs: 22 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 22 April 2019 Current Affairs Quiz 22 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest