Current Affairs Quiz 22nd April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22nd April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22nd April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22nd April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22nd April 2020

Question 1:Charles Leclerc of __________ has won Chinese Virtual Grand Prix.
A. Ferrari
B. Porsche
C. Aston Martin
D. Maserati

Answer and Explanation

Answer: A

Charles Leclerc of Ferrari has won Chinese Virtual Grand Prix. The virtual races will run instead of each delayed Grand Prix under the new F1 Esports Virtual Grand Prix series.

Question 2:Earth Day is an annual event celebrated around the world on _________ to demonstrate support for environmental protection.
A. April 23
B. April 22
C. April 24
D. April 25

Answer and Explanation

Answer: B

April 22, 2020 will mark 50 years of Earth Day. || The founder of the Earth Day was Gaylord Nelson || Theme: ‘climate action’.

Question 3:Kapil Dev Tripathi has been appointed as the new Secretary to the ____________ of India.
A. President
B. Prime Minister
C. Vice President
D. Lok Sabha Speaker

Answer and Explanation

Answer: A

Kapil Dev Tripathi has been appointed as the new Secretary to the President of India. It was approved by Appointments Committee of the Cabinet headed by Prime Minister Narendra Modi.

Question 4:______________ government has rolled out ‘e-sanjeevani-opd’ for free online medical consultation.
A. Himachal Pradesh
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

Himachal Pradesh government has rolled out ‘e-sanjeevani-opd’ for free online medical consultation.

Question 5:Health Minister ___________ launched ‘COVID India Seva’ which is an interactive platform for citizen engagement on COVID-19.
A. Faggan Singh Kulaste
B. Prakash Javadekar
C. Jagat Prakash Nadda
D. Harsh Vardhan

Answer and Explanation

Answer: D

Health Minister Harsh Vardhan launched ‘COVID India Seva’ which is an interactive platform for citizen engagement on COVID-19.

Question 6:_____________ has announced an investment of $5.7 billion in Reliance Jio thus will get 10% of Jio Platforms, becoming the largest minority shareholder.
A. Microsoft
B. Google
C. Facebook
D. Amazon

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook has announced an investment of $5.7 billion in Reliance Jio thus will get 10% of Jio Platforms, becoming the largest minority shareholder.

Question 7:Finance Minister Nirmala Sitharaman has represented India in the 5th Annual Meeting of Board of Governors of _____________ through video-conference.
A. European Development Bank
B. Asian Development Bank
C. New Development Bank
D. American Development Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Finance Minister Nirmala Sitharaman has represented India in the 5th Annual Meeting of Board of Governors of New Development Bank through video-conference.

Question 8: Where is the Headquarter of New Development Bank?
A. New Delhi
B. Shanghai
C. Cape town
D. Chicago

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters location: Shanghai, China || President: K. V. Kamath || Founder: BRICS

Daily Current Affairs: 22nd April

Daily Current Affairs 22 April 2020 Current Affairs Quiz 22 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest