Current Affairs Quiz 23 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 April 2019

Question 1:Direct benefit transfer of subsidies has crossed Rs __________ mark in 2018-19.
A. 5-lakh crore
B. 4-lakh crore
C. 3-lakh crore
D. 2-lakh crore

Answer and Explanation

Answer: C

Direct benefit transfer of subsidies has crossed Rs 3-lakh crore mark in 2018-19.

Question 2:IIM Bangalore’s PGPEM has been ranked 12th in Asia-Pacific and _______ globally in the QS Executive MBA Rankings 2019.
A. 45th
B. 61st
C. 72th
D. 59th

Answer and Explanation

Answer: B

IIM Bangalore’s PGPEM has been ranked 12th in Asia-Pacific and 61st globally in the QS Executive MBA Rankings 2019.

Question 3:What is the Capital of Ukraine?
A. Odesa
B. Kyiv
C. Lviv
D. Kharkiv

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Kyiv || Currency: Ukrainian hryvnia

Question 4:World Intellectual Property Day will be observed annually on ________.
A. 25 April
B. 24 April
C. 23 April
D. 26 April

Answer and Explanation

Answer: D

World Intellectual Property Day will be observed annually on 26 April.

Question 5:What is the Capital of Lebanon?
A. Byblos
B. Tripoli
C. Damascus
D. Beirut

Answer and Explanation

Answer: D

Capital: Beirut || Currency: Lebanese pound || Recognised languages: French

Question 6:_________ has partnered with Department of Posts in a bid to transform it into a multi-service digital hub and to enhance Mail Delivery System in India.
A. Wipro
B. TCS
C. Infosys
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: B

TCS has partnered with Department of Posts in a bid to transform it into a multi-service digital hub and to enhance Mail Delivery System in India.

Question 7:___________ has become First Retail Company in India to Cross Rs.1 Lakh Crore Annual Revenue.
A. Shoppers Stop
B. Big Bazaar
C. Reliance Retail
D. Pantaloons Fashion & Retail

Answer and Explanation

Answer: C

Reliance Retail has become First Retail Company in India to Cross Rs.1 Lakh Crore Annual Revenue.

Question 8:Cryptocurrency Exchange Binance has launched its own blockchain titled ___________.
A. Binance Exchange
B. Binance Chain
C. Binance Block
D. Binance Block-Chain

Answer and Explanation

Answer: B

Cryptocurrency Exchange Binance has launched its own blockchain titled ‘Binance Chain’.

Question 9:The 2019 Asian Athletics Championships will be the 23rd edition of the Asian Athletics Championships. It has started in__________ Qatar.
A. Muscat
B. Manama
C. Doha
D. Lusail

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 Asian Athletics Championships will be the 23rd edition of the Asian Athletics Championships. It has started in Doha, Qatar.

Question 10:The Monte-Carlo Masters is an annual tennis tournament for male professional players held in Roquebrune-Cap-Martin, __________.
A. Italy
B. Germany
C. France
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

The Monte-Carlo Masters is an annual tennis tournament for male professional players held in Roquebrune-Cap-Martin, France, a commune that borders on Monaco. The event is part of the ATP World Tour Masters 1000 on the Association of Tennis Professionals Tour.

Daily Current Affairs: 23 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 23 April 2019 Current Affairs Quiz 23 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest