Current Affairs Quiz 23rd April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23rd April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23rd April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23rd April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23rd April 2020

Question 1:Paytm Payments Bank has drafted partnership with ________ to issue virtual and physical debit cards.
A. Mastercard
B. Visa
C. RuPay
D. American Express

Answer and Explanation

Answer: A

Paytm Payments Bank has drafted partnership with Mastercard to issue virtual and physical debit cards.

Question 2:______ India has appointed David Li as its Chief Executive Officer.
A. RealMe
B. Huawei
C. Lenovo
D. Xiaomi

Answer and Explanation

Answer: B

Huawei India has appointed David Li as its Chief Executive Officer. Huawei Telecommunications: Headquarters: Shenzhen, China || CEO: Ren Zhengfe

Question 3:_____________ Executive Director Rakesh Sharma has been appointed as the President of International Motorcycle Manufacturers Association (IMMA).
A. Bajaj Auto
B. Tata Motors
C. TVS Motors
D. Volvo Motors

Answer and Explanation

Answer: A

Bajaj Auto Executive Director Rakesh Sharma has been appointed as the President of International Motorcycle Manufacturers Association (IMMA).

Question 4:World Book Day is an annual event organized by the UNESCO on _____________ to promote reading, publishing, and copyright.
A. 23rd April
B. 24th April
C. 25th April
D. 26th April

Answer and Explanation

Answer: A

World Book Day, also known as World Book and Copyright Day, or International Day of the Book, is an annual event organized by the UNESCO on 23rd April to promote reading, publishing, and copyright.

Question 5:India has been ranked at ______________ position among 180 countries in the Global Press Freedom Index by Paris-based Reporters Sans Frontieres (RSF).
A. 142nd
B. 144th
C. 143rd
D. 141st

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked at 142nd position among 180 countries in the Global Press Freedom Index by Paris-based Reporters Sans Frontieres (RSF). No murders of journalists in India in 2019, as against six in 2018. Norway has topped the Global Press Freedom Index. China has been ranked at 177th position and North Korea is at 180th.

Question 6:Adam Higginbotham has won William E. Colby Award for his book _______________.
A. Midnight in Bhopal
B. Midnight in Kazan
C. Midnight in Chernobyl
D. Midnight in Berlin

Answer and Explanation

Answer: C

Adam Higginbotham has won William E. Colby Award for his book ‘Midnight in Chernobyl’. Adam Higginbotham writes for The New Yorker, The New York Times Magazine, Wired, GQ, and Smithsonian. The author of Midnight in Chernobyl, he lives in New York City.

Question 7:________________ Government has launched ‘Aayu&SehatSathi’ App to consult doctors online and place orders for their medicine requirement
A. Delhi
B. Maharashtra
C. Rajasthan
D. Punjab

Answer and Explanation

Answer: C

Rajasthan Government has launched ‘Aayu&SehatSathi’ App to consult doctors online and place orders for their medicine requirement. Rajasthan: Chief Minister: Ashok Gehlot || Governor: Kalraj Mishra.

Question 8:____________ has partnered with the Telangana State Council of Higher Education to prepare college students for future job readiness.
A. TCS
B. IBM
C. Infosys
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

TCS has partnered with the Telangana State Council of Higher Education to prepare college students for future job readiness.

Question 9:_____________ has legalized cannabis farming for medicinal use.
A. Lebanon
B. Libya
C. Jordan
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: A

Lebanon has legalized cannabis farming for medicinal use. Lebanon: Capital: Beirut || Currency: Lebanese pound.

Question 10: _______________ has been officially recognised as UNESCO’s World Book Capital 2020, with an online launch celebration on April 23
A. Singapore
B. Kuala Lumpur
C. Paris
D. Dubai

Answer and Explanation

Answer: B

Kuala Lumpur has been officially recognised as UNESCO’s World Book Capital 2020, with an online launch celebration on April 23

Daily Current Affairs: 23rd April

Daily Current Affairs 23 April 2020 Current Affairs Quiz 23 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest