Current Affairs Quiz 25 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 April 2019

Question 1:Where is the Headquarter of NABARD?
A. Mumbai
B. Pune
C. New Delhi
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 12 July 1982 || Headquarters: Mumbai || Agency executive: Harsh Kumar Bhanwala (Chairman) || Formation: July 12, 1982; 36 years ago

Question 2:Who is the Chief Minister of Tripura?
A. Kaptan Singh Solanki
B. Biplab Kumar Deb
C. Manik Sarkar
D. Ratan Lal Nath

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Agartala || Governor: Kaptan Singh Solanki || Chief minister: Biplab Kumar Deb

Question 3:_____________ has further extended the import ban on Chinese milk and milk products.
A. FCI
B. MEA
C. DGFT
D. FSSAI

Answer and Explanation

Answer: C

The Directorate-General of Foreign Trade (DGFT) has further extended the import ban on Chinese milk and milk products.

Question 4:Puranik Yogendra has become first Indian-origin person to win an election in _________.
A. Hong Kong
B. Malaysia
C. Japan
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: C

Puranik Yogendra has become first Indian-origin person to win an election in Japan.

Question 5:Where is the Headquarter Associated Chambers of Commerce and Industry?
A. Mumbai
B. Pune
C. New Delhi
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: C

Founded: 1921 || Key person: B K Goenka || Headquarters: New Delhi, India || Type of business: Non-Governmental Organisation, Trade Association

Question 6:World Day For Animals In Laboratories (also known as World Lab Animal Day was observed on __________.
A. 23th April
B. 25th April
C. 24th April
D. 26th April

Answer and Explanation

Answer: C

World Day for Animals in Laboratories (also known as World Lab Animal Day was observed on 24th April.

Question 7:____________ Government has released a Special Commemorative Stamp on the theme of Ramayana.
A. Philippines
B. Malaysia
C. Indonesian
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: C

Indonesian Government has released a Special Commemorative Stamp on the theme of Ramayana.

Question 8:__________ has signed an MoU with Network Intelligence to provide cybersecurity services to its members.
A. BSE
B. NSE
C. India INX
D. MCIDX

Answer and Explanation

Answer: A

BSE has signed an MoU with Network Intelligence to provide cybersecurity services to its members.

Question 9:The Government has increased the authorised capital by Rs 5000 crore to Rs 8000 crore in ___________.
A. Bank of India
B. Union Bank of India
C. Indian Bank
D. Allahabad Bank

Answer and Explanation

Answer: D

The Government has increased the authorised capital by Rs 5000 crore to Rs 8000 crore in Allahabad Bank.

Question 10:Asian Games champion Swapna Barman won Women’s __________Heptathlon Silver at 23rd Asian athletics championships at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar.
A. Triathlon
B. Decathlon
C. Pentathlon
D. Heptathlon

Answer and Explanation

Answer: D

Asian Games champion Swapna Barman won Women’s Heptathlon Silver at 23rd Asian athletics championships at the Khalifa International Stadium in Doha, Qatar.

Daily Current Affairs: 25 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 25 April 2019 Current Affairs Quiz 25 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest