Current Affairs Quiz 26 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 26 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 26 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 26 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 26 April 2019

Question 1:‘SthreeShakthi’ is a 35-member women police team which was launched in _____________, Andhra Pradesh.
A. Guntur
B. Amaravati
C. Vijayawada
D. Visakhapatnam

Answer and Explanation

Answer: D

‘SthreeShakthi’ is a 35-member women police team which was launched in Visakhapatnam, Andhra Pradesh.

Question 2:Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awarded to author Rana Dasgupta for his 2010 novel _________.
A. Night
B. Knight
C. Duet
D. Solo

Answer and Explanation

Answer: D

Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awarded to author Rana Dasgupta for his 2010 novel ‘Solo’.

Question 3:Rajendra Kumar Nayak has been appointed as the _________ Controller General of Defence Accounts (CGDA).
A. 55th
B. 54th
C. 53rd
D. 52nd

Answer and Explanation

Answer: D

Rajendra Kumar Nayak has been appointed as the 52nd Controller General of Defence Accounts (CGDA).

Question 4:World Intellectual Property Day is observed annually on ___________.
A. 25th April
B. 27th April
C. 26th April
D. 28th April

Answer and Explanation

Answer: C

World Intellectual Property Day is observed annually on 26 April. || Theme :- ‘Reach for Gold: IP and Sports’

Question 5:What is the Capital of Seychelles?
A. Vancouver
B. Seychellois
C. Queensland
D. Victoria

Answer and Explanation

Answer: D

Capital: Victoria || Currency: Seychellois rupee || Continent: Africa

Question 6:World __________ Day is an international observance commemorated every year on 25 April and recognizes global efforts to control malaria.
A. Cancer
B. AIDS
C. Malaria
D. TB

Answer and Explanation

Answer: C

World Malaria Day is an international observance commemorated every year on 25 April and recognizes global efforts to control malaria.

Question 7:Russian President Vladimir Putin and North Korean leader Kim Jong Un hold their first-ever talks in the Pacific port city of _________, Russia.
A. Novosibirsk
B. Irkutsk
C. Khabarovsk
D. Vladivostok

Answer and Explanation

Answer: D

Russian President Vladimir Putin and North Korean leader Kim Jong Un hold their first-ever talks in the Pacific port city of Vladivostok, Russia.

Question 8:_______ Cryptocurrency Exchange has introduced first indian platform for Wholesale Cryptocurrency Trading.
A. BuyUcoin
B. UniCoin
C. Coinsecure
D. Zebpay

Answer and Explanation

Answer: A

BuyUcoin Cryptocurrency Exchange has introduced first indian platform for Wholesale Cryptocurrency Trading.

Question 9:Where is the Headquarter of Indian Overseas Bank?
A. New Delhi
B. Pune
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Chennai || Founder: M. Ct. M. Chidambaram Chettyar || Owner: Government of India

Question 10:South Africa President Cyril Ramaphosa has awarded __________ with Order of Ikhamanga in Silver.
A. AB de Villiers
B. Jacques Kallis
C. Dale Steyn
D. Graeme Smith

Answer and Explanation

Answer: B

South Africa President Cyril Ramaphosa has awarded Jacques Kallis with Order of Ikhamanga in Silver.

Daily Current Affairs: 26 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 26 April 2019 Current Affairs Quiz 26 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest