Current Affairs Quiz 27 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 April 2019

Question 1:What is the Motif on new RBI Rs. 20 Note?
A. Nalanda Cavess
B. Ajanta Caves
C. Elephanta Caves
D. Ellora Caves

Answer and Explanation

Answer: D

Motif :Ellora Caves on the reverse

Question 2:The ___________ National Film Awards ceremony is an upcoming event during which the Directorate of Film Festivals presents its annual National Film Awards to honour the best films of 2018 in the Indian cinema.
A. 68th
B. 67th
C. 65th
D. 66th

Answer and Explanation

Answer: D

The 66th National Film Awards ceremony is an upcoming event during which the Directorate of Film Festivals presents its annual National Film Awards to honour the best films of 2018 in the Indian cinema.

Question 3:The Finance Ministry has approved ___________ of interest on Employees’ Provident Fund for 2018-19.
A. 8.65%
B. 8.85%
C. 8.75%
D. 8.55%

Answer and Explanation

Answer: A

The Finance Ministry has approved 8.65% of interest on Employees’ Provident Fund for 2018-19.

Question 4:United Nations and ___________ have signed a joint framework aimed at strengthening partnership in counter-terrorism efforts.
A. G-20
B. G-8
C. NATO
D. EU

Answer and Explanation

Answer: D

United Nations and the European Union have signed a joint framework aimed at strengthening partnership in counter-terrorism efforts.

Question 5:Where is the Headquarter of NASA?
A. Washington
B. New York
C. Chicago
D. San Francisco

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Washington, D.C., United States || Founder: Dwight D. Eisenhower || Founded: 29 July 1958, United States || Motto: For the Benefit of All

Question 6:The 5th edition of Asia Pacific Broadcasting Union Media Summit on Climate Action and Disaster Preparedness was held in ___________.
A. Rangoon
B. Colombo
C. Kathmandu
D. Dhaka

Answer and Explanation

Answer: C

The 5th edition of Asia Pacific Broadcasting Union Media Summit on Climate Action and Disaster Preparedness was held in Kathmandu, Nepal.

Question 7:What is the Capital of Malawi?
A. Malawian
B. Kwacha
C. Lilongwe
D. Chichewa

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Lilongwe || Common languages: Chichewa || Currency: Malawian kwacha

Question 8:________________ and Indian Army have signed an MoU to construct tunnels on borders with China and Pakistan.
A. NHPC
B. NPCIL
C. BRO
D. NTPC

Answer and Explanation

Answer: A

National Hydroelectric Power Corporation (NHPC) Limited and Indian Army have signed anMoU to construct tunnels on borders with China and Pakistan.

Question 9:Where is the Headquarter of Ratnakar Bank Limited?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

RBL/Ratnakar Bank Limited is a scheduled commercial bank, headquartered in the Mumbai region of Maharashtra, India, and founded in August 1943. The Bank offers services in five sectors: corporate & institutional banking, commercial banking, retail banking, agricultural development banking and financial market access.

Question 10:___________ has inducted first ‘Green Car Loan’ of India for Electric Vehicle.
A. BOI
B. SBI
C. BOB
D. PNB

Answer and Explanation

Answer: B

State Bank of India has inducted first ‘Green Car Loan’ of India for Electric Vehicle.

Daily Current Affairs: 27 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 27 April 2019 Current Affairs Quiz 27 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]