Current Affairs Quiz 28 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 April 2019

Question 1:______________ is a British political scientist and union organiser who is the tenth and current Director-General of the International Labour Organization.
A. Guy Ryder
B. Mathew Ryder
C. Jessy Ryder
D. Jeremy Ryder

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Geneva, Switzerland || Head: Guy Ryder || Founder: Paris Peace Conference, 1919 || Founded: 1919 || Formation: 29 October 1919; 99 years ago || Awards: Nobel Peace Prize

Question 2:Where is the Headquarter of Mobikwik?
A. Noida
B. Gurugram
C. Pune
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: April 2009 || CEO: Bipin Preet Singh || Headquarters: Gurugram || Area served: India || Founders: Bipin Preet Singh, Upasana Taku || Type of business: Privately held company

Question 3:Who is the CEO of GitHub?
A. Scott Chacon
B. Chris Wanstrath
C. Tom Preston-Werner
D. Nat Friedman

Answer and Explanation

Answer: D

Founded: 2008 || Headquarters: San Francisco, California, United States || CEO: Nat Friedman (29 Oct 2018–) || Founders: Tom Preston-Werner, Chris Wanstrath, P. J. Hyett, Scott Chacon || Parent organization: Microsoft Corporation || Subsidiary: Easel Inc.

Question 4:Filmmaker _____________, Scriptwriter Salim Khan and Actress Helen were honoured with Master DeenanathMangeshkar Award.
A. Ram Gopal Verma
B. Madhur Bhandarkar
C. Anurag Kashyap
D. Karan Johar

Answer and Explanation

Answer: B

Filmmaker Madhur Bhandarkar, Scriptwriter Salim Khan and Actress Helen were honoured with Master Deenanath Mangeshkar Award.

Question 5:Where is the Headquarter of ICMR?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Jaipur
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: A

Secretary & Director General: Dr.Balram Bhargava || Headquarters: New Delhi || Abbreviation: ICMR || Founder: Government of India || Founded: 1911 || Type of business: Government

Question 6:Workers’ Memorial Day, International Workers’ Memorial Day or International Commemoration Day for Dead and Injured or Day of Mourning takes place annually around the world on _____________.
A. April 26
B. April 29
C. April 28
D. April 27

Answer and Explanation

Answer: C

Workers’ Memorial Day, International Workers’ Memorial Day or International Commemoration Day for Dead and Injured or Day of Mourning takes place annually around the world on April 28.

Question 7:Cyril Almeida, a ___________ Journalist, has been selected as the recipient of its 71st World Press Freedom Hero award.
A. Iraqi
B. Afghanistani
C. Pakistani
D. Saudi Arabian

Answer and Explanation

Answer: C

Cyril Almeida, a Pakistani Journalist, has been selected as the recipient of its 71st World Press Freedom Hero award.

Question 8:Qatar has introduced a series of labour reforms after it was selected to host 2022 World Cup(___________).
A. Volleyball
B. Football
C. Cricket
D. Hockey

Answer and Explanation

Answer: B

Qatar has introduced a series of labour reforms after it was selected to host 2022 World Cup(FIFA).

Question 9:Cambridge Analytica Ltd (CA) was a __________ political consulting firm which combined data mining, data brokerage, and data analysis with strategic communication during the electoral processes.
A. British
B. American
C. Russian
D. German

Answer and Explanation

Answer: A

Cambridge Analytica Ltd (CA) was a British political consulting firm which combined data mining, data brokerage, and data analysis with strategic communication during the electoral processes.

Question 10:Pankaj Advani has defeated Ehsan Heydari Nezhad of Iran to win Asian __________ Tour title.
A. Chess
B. Snooker
C. Table Tennis
D. Squash

Answer and Explanation

Answer: B

Pankaj Advani has defeated Ehsan Heydari Nezhad of Iran to win Asian Snooker Tour title.

Daily Current Affairs: 28 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 28 April 2019 Current Affairs Quiz 28 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest