Current Affairs Quiz 3 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 3 April 2019

Question 1:Who is the Prime Minister of Australia?
A. Tony Abbott
B. Malcolm Turnbull
C. Peter Dutton
D. Scott Morrisson

Answer and Explanation

Answer: D

Australia :- Capital: Canberra || Prime Minister: Scott Morrisson || Currency: Australian Dollar

Question 2:Where is the headquarter of TATA Power?
A. Ranchi
B. Jamshedpur
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Praveer Sinha || Headquarters: Mumbai || Subsidiaries: Tata Power Delhi Distribution, Tata Power Solar

Question 3:Kandhamal Haldi (turmeric) of ___________ has received Geographical Indications (GI) tag from Intellectual Property India.
A. Odisha
B. Bihar
C. West Bengal
D. Jharkhand

Answer and Explanation

Answer: A

Kandhamal Haldi (turmeric) of Odisha has received Geographical Indications (GI) tag from Intellectual Property India.

Question 4:J. Mahendran was an Indian film director, screenwriter and actor, known for his work in the __________ film industry.
A. Malayalam
B. Kannada
C. Tamil
D. Telugu

Answer and Explanation

Answer: C

J. Mahendran was an Indian film director, screenwriter and actor, known for his work in the Tamil film industry.

Question 5:The third edition of AUSINDEX scheduled from 02 to 14 April 19 with focus on Anti-Submarine Warfare at ___________.
A. Kolkata
B. Visakhapatnam
C. Port Blair
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

The third edition of AUSINDEX scheduled from 02 to 14 April 19 with focus on Anti-Submarine Warfare at Visakhapatnam.

Question 6:___________ will become the first Inductee of Comic-On Museum’s Character Hall of Fame.
A. Ironman
B. Superman
C. Batman
D. Spiderman

Answer and Explanation

Answer: C

Batman will become the first Inductee of Comic-On Museum’s Character Hall of Fame. It will be taken in a ceremony at 50th Annual Comic-Con International in San Diego, USA.

Question 7:What is the capital of Ukraine?
A. Odessa
B. Kharkiv
C. Kiev
D. Lviv

Answer and Explanation

Answer: C

Ukraine :- President: Petro Poroshenko || Capital: Kiev || Currency: Ukrainian hryvnia

Question 8:Naruhito, Crown Prince of Japan is the elder son of Emperor ___________ and Empress Michiko, which makes him the heir apparent to the Chrysanthemum Throne.
A. Fumihito
B. Akishino
C. Akihito
D. Hirohito

Answer and Explanation

Answer: C

Naruhito, Crown Prince of Japan is the elder son of Emperor Akihito and Empress Michiko, which makes him the heir apparent to the Chrysanthemum Throne.

Question 9:RBI has set NBFC-MFIs’ Average Base Rate at __________ for the first quarter of FY2019-20.
A. 9.21%
B. 11.21%
C. 8.21%
D. 10.21%

Answer and Explanation

Answer: A

RBI has set NBFC-MFIs’ Average Base Rate at 9.21% for the first quarter of FY2019-20.

Question 10:Ashleigh Barty is an Australian professional tennis player and former ________.
A. Hockey Player
B. Cricketer
C. Sprinter
D. Footballer

Answer and Explanation

Answer: B

Ashleigh Barty is an Australian professional tennis player and former cricketer. She is the top-ranked Australian in both women’s singles and doubles, and has been ranked as high as No. 9 in singles and No. 5 in doubles by the Women’s Tennis Association.

Daily Current Affairs: 3 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 3 April 2019 Current Affairs Quiz 3 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest