Current Affairs Quiz 30 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 30 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 30 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 30 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 30 April 2019

Question 1:Who is the Founder of Stockholm International Peace Research Institute?
A. Sweden Government
B. Denmark Government
C. Switzerland Government
D. Norway Government

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Solna Municipality, Sweden || Founder: Government of Sweden || Founded: 6 May 1966

Question 2:PFA’s Men’s Player of the Year is Liverpool defender Virgil van Dijk of __________
A. Italy
B. Netherlands
C. Spain
D. England

Answer and Explanation

Answer: B

PFA’s Men’s Player of the Year is Liverpool defender Virgil van Dijk.

Question 3:Bajrang Punia has become first Indian wrestler to be invited by American wrestling body for a special fight at ___________ in New York.
A. Barclays Center
B. Madison Square Garden
C. TD Garden
D. Empire State Building

Answer and Explanation

Answer: B

Bajrang Punia has become first Indian wrestler to be invited by American wrestling body for a special fight at Madison Square Garden in New York.

Question 4:Valtteri Viktor Bottas is a ____________ racing driver currently competing in Formula One with Mercedes.
A. Spanish
B. Finnish
C. German
D. British

Answer and Explanation

Answer: B

Valtteri Viktor Bottas is a Finnish racing driver currently competing in Formula One with Mercedes.

Question 5:India has won a total of _________ Medals in Asian Wrestling Championships.
A. 17
B. 15
C. 14
D. 16

Answer and Explanation

Answer: D

India has won a total of 16 Medals in Asian Wrestling Championships.

Question 6:Amazon had launched co-branded credit card in partnership with ________.
A. IDFC Bank
B. Axis Bank
C. HDFC Bank
D. ICICI Bank

Answer and Explanation

Answer: D

ICICI Bank had entered into an exclusive partnership with ‘Amazon Pay’ to launch a co-branded credit card, ‘Amazon Pay ICICI Bank Credit Card’.

Question 7:_________ is now the first for any online music service with 100 million paid subscribers.
A. Deezer
B. Jio Saavan
C. Sound Cloud
D. Spotify

Answer and Explanation

Answer: D

Spotify is now the first for any online music service with 100 million paid subscribers.

Question 8:The BCIM (Bangladesh-China-India-Myanmar) Corridor linking India And Myanmar is no longer under the __________ Coverage Framework
A. BRO
B. BRI
C. BRU
D. BRS

Answer and Explanation

Answer: B

The BCIM (Bangladesh-China-India-Myanmar) Corridor linking India and Myanmar is no longer under the (Belt and Road Initiative) BRI Coverage Framework

Question 9:International Jazz Day (On 30th April) is an International Day declared by _________ in 2011 “to highlight jazz and its diplomatic role of uniting people in all corners of the globe.”
A. UNESCO
B. UNICEF
C. UNJA
D. UNDP

Answer and Explanation

Answer: A

International Jazz Day is an International Day declared by the United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization in 2011 “to highlight jazz and its diplomatic role of uniting people in all corners of the globe.”

Question 10:What is the Capital of Azerbaijan?
A. Manat
B. Baku
C. Lima
D. Nema

Answer and Explanation

Answer: B

Capital: Baku || Currency: Azerbaijani manat

Daily Current Affairs: 30 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 30 April 2019 Current Affairs Quiz 30 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest