Current Affairs Quiz 4 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 April 2019

Question 1:Where is the headquarter of Britannia Industries Ltd?
A. Bengaluru
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Wadia Group || Founder: Fazlur Rahman || CEO: Varun Berry (1 Apr 2014–) || Headquarters: Bengaluru

Question 2:Where is the headquarter of ICC?
A. Abu Dhabi
B. Dubai
C. Emirates
D. Doha

Answer and Explanation

Answer: B

Designated CEO: Manu Sawhney (Jul 2019–) || CEO: Dave Richardson (28 Jun 2012–Jul 2019) || Chairperson: Shashank Manohar || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates

Question 3:Who is the founder of Hero MotoCorp?
A. Brijmohan Lall Munjal
B. PawanMunjal
C. Om Prakash Munjal
D. Sunil Kant Munjal

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: New Delhi || Founder: Brijmohan Lall Munjal || Subsidiaries: HMC MM Auto Limited

Question 4:Saurav Ghosal is a professional ___________ player from India and reached a career-high world ranking of World No. 10 in April 2019.
A. Tennis
B. Squash
C. Table Tennis
D. Badminton

Answer and Explanation

Answer: B

Saurav Ghosal is a professional squash player from India and reached a career-high world ranking of World No. 10 in April 2019.

Question 5:Health Insurance Company ___________ has been conferred with ‘Economic Times Best Brands 2019’.
A. Max Bupa Insurance
B. Apollo Munich Health Insurance
C. Max Life Insurance
D. ICICI Lombard Insurance

Answer and Explanation

Answer: A

Health Insurance Company ‘Max Bupa’ has been conferred with ‘Economic Times Best Brands 2019’.

Question 6:What is the membership of Asian Development Bank?
A. 66
B. 69
C. 67
D. 63

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Mandaluyong, Philippines || President: Takehiko Nakao || Founded: 19 December 1966 || Purpose: Economic development || Membership: 67 countries

Question 7:International Centre for Automotive Technology (ICAT) will organise NuGen Mobility Summit 2019, at_________ NCR.
A. Gurugram
B. Sohna
C. Manesar
D. Damdama

Answer and Explanation

Answer: C

International Centre for Automotive Technology (ICAT) will organise NuGen Mobility Summit 2019, at Manesar, NCR, from 27th to 29th November 2019.

Question 8:Who is the President of Myanmar?
A. MyintSwe
B. Win Myint
C. HtinKyaw
D. Aung San Suu Kyi

Answer and Explanation

Answer: B

Myanmar :- Capital: Naypyidaw || Currency: Burmese kyat || President: Win Myint

Question 9:____________ President Abdelaziz Bouteflika has resigned from the post.
A. Algerian
B. Belgium
C. Bulgarian
D. Turkish

Answer and Explanation

Answer: A

Algerian President Abdelaziz Bouteflika has resigned from the post. He was in the power for the last 20 years (since 1999).

Question 10:Indian Army has built the longest Suspension Bridge ‘Matiri’ over ___________ in the Leh-Ladakh.
A. Chenab River
B. Indus River
C. Jhelum River
D. Beas River

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Army has built the longest Suspension Bridge ‘Matiri’ over Indus River in the Leh-Ladakh.

Daily Current Affairs: 4 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 4 April 2019 Current Affairs Quiz 4 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]