Content Ad 002

Current Affairs Quiz 6 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 6 April 2019

Question 1:Who is the CEO of BSNL?
A. Anupama Shrivastava
B. Anup Shrivastava
C. Anupam Shrivastava
D. Anu Shrivastava

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Shri Anupam Shrivastava || Headquarters: New Delhi || Founder: Government of India || Founded: 15 September 2000 || Subsidiary: BSNL Mobile || Parent organization: Government of India

Question 2:BSE was founded on 9 July _________.
A. 1891
B. 1875
C. 1885
D. 1981

Answer and Explanation

Answer: B

BSE :- Founded: 9 July 1875 || Location: Mumbai, Maharashtra, India || Key people: S. Ravi; (Chairman); Ashishkumar Chauhan; (MD & CEO) || Bombay Stock Exchange is the 10th-biggest stock exchange in the world by market cap (2,056 billion USD).

Question 3:Where is the headquarter of India International Exchange?
A. Gandhinagar
B. Ahmedabad
C. Mumbai
D. New Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Currency: Indian rupee (INR) || Location: Gujarat International Finance Tec-City, Gandhinagar, Gujarat, India || Founded: 2017 || Key people: V. Balasubramaniam (Chief Executive Officer and Managing Director) || Owner: Subsidiary of Bombay Stock Exchange

Question 4:Where is the headquarter of Bureau of Indian Standards ?
A. Delhi
B. Mumbai
C. Ahmedabad
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: ManakBhawan, Delhi || Founder: Parliament of India || Founded: 23 December 1986 || Jurisdiction: India || Agency executive: :SurinaRajan IAS, Director General; || Parent agency: Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution

Question 5:Who is the Chairperson of SEBI?
A. S Christopher
B. HasmukhAdia
C. BimalJalan
D. Ajay Tyagi

Answer and Explanation

Answer: D

Founded: 12 April 1992 || Sector: Securities market || Jurisdiction: India || Headquarters: Mumbai || Type: Statutory corporation || Chairperson: Ajay Tyagi

Question 6:Who is the Chairperson of ICC?
A. Anurag Thakur
B. Jagmohan Dalmiya
C. Shashank Manohar
D. Manu Sawhney

Answer and Explanation

Answer: C

Designated CEO: Manu Sawhney (Jul 2019–) || CEO: Dave Richardson (28 Jun 2012–Jul 2019) || Chairperson: Shashank Manohar || Headquarters: Dubai, United Arab Emirates

Question 7:ICC Anti-Corruption Unit will join hands with _________ to fight corruption in Cricket.
A. Mossad
B. Europol
C. Interpol
D. Eurojust

Answer and Explanation

Answer: C

ICC Anti-Corruption Unit will join hands with Interpol to fight corruption in Cricket.

Question 8:Eicher Motors has appointed Vinod Dasari as the CEO of its Royal Enfield Division, replacing __________.
A. VenkiPadmanabham
B. Vikram Lal
C. Manohar Lal
D. Siddhartha Lal

Answer and Explanation

Answer: D

Eicher Motors has appointed Vinod Dasari as the CEO of its Royal Enfield Division, replacing Siddhartha Lal.

Question 9:Where is the headquarter of Infrastructure Leasing & Financial Services (IL&FS)?
A. Ahmedabad
B. Pune
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Arun K. Saha (Jan 2011–) || Founded: 1987 || Headquarters: Mumbai

Question 10:Who is the CEO of PayTm?
A. RanuSatti
B. RenuSatti
C. Rani Satti
D. RenneSatti

Answer and Explanation

Answer: B

PayTm :- CEO: Renu Satti || Founder: Vijay Shekhar Sharma || Founded: 2010 || Parent organization: One97 Communications

Daily Current Affairs: 6 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 6 April 2019 Current Affairs Quiz 6 April 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img