Current Affairs Quiz 7 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 7 April 2019

Question 1:WHO was founded on 7 April _________.
A. 1948
B. 1945
C. 1946
D. 1947

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Geneva, Switzerland || Head: Tedros Adhanom || Founded: 7 April 1948

Question 2:Who is the CEO of National Investment and Infrastructure Fund?
A. Ritika Khanna
B. Sujoy Bose
C. Rajiv Dhar
D. Saurabh Jain

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Sujoy Bose || COO: Rajiv Dhar || Founded: February 2015 || CFO: Saurabh Jain (CFO) || VPs: Nitin Singh, Abhijit Roy (Investor Relations), Ritika Khanna (Human Resources)

Question 3:Where is the headquarter of Amazon?
A. Seattle, Washington
B. Vancouver, Washington
C. Tacoma, Washington
D. Kent, Washington

Answer and Explanation

Answer: A

Founder: Jeff Bezos || Founded: 5 July 1994, Seattle, Washington, United States || Customer service: 1800 3000 9009 || CEO: Jeff Bezos (May 1996–)

Question 4:Who is the CEO of Mindtree?
A. Ashok Soota
B. Krishnakumar Natarajan
C. SubrotoBagchi
D. RostowRavanan

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Rostow Ravanan (1 Apr 2016–) || Founded: 18 August 1999 || Headquarters: Warren, Michigan, United States || Founders: Subroto Bagchi, Ashok Soota, Krishnakumar Natarajan, Namakal Parthasarathy, Scott Staples

Question 5:Phayeng Village of ___________ has become India’s first carbon-positive settlement.
A. Manipur
B. Nagaland
C. Assam
D. Arunachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Phayeng Village of Manipur has become India’s first carbon-positive settlement.

Question 6:Marudur Gopalan Ramachandran, popularly known as M. G. R., was an Indian actor, filmmaker and politician who served as the Chief Minister of _____________ for ten years between 1977 and 1987.
A. Kerala
B. Karnataka
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Marudur Gopalan Ramachandran, popularly known as M. G. R., was an Indian actor, filmmaker and politician who served as the Chief Minister of Tamil Nadu for ten years between 1977 and 1987.

Question 7:What is the theme of World Health Day 2019?
A. Global Health Awareness
B. Health for All
C. Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere
D. Universal health Awareness: everyone, everywhere

Answer and Explanation

Answer: C

The World Health Day is a global health awareness day celebrated every year on 7 April, under the sponsorship of the World Health Organization, as well as other related organizations. Theme : ‘Universal health coverage: everyone, everywhere’.

Question 8:Indian Army Chief General Bipin Rawat has been inducted into the International Hall of Fame of US Army’s Command and General Staff College at Fort Leavenworth, _________.
A. Kansas
B. Kentucky
C. Chicago
D. Texas

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Army Chief General Bipin Rawat has been inducted into the International Hall of Fame of US Army’s Command and General Staff College at Fort Leavenworth, Kansas.

Question 9:Who is the Prime Minister of South Korea?
A. Moon Jae-in
B. Jang Ha-sung
C. Lee Nak-yeon
D. Kim Dong-yeon

Answer and Explanation

Answer: A

South Korea :- Capital: Seoul || Currency: South Korean won || President: Moon Jae-in || Prime minister: Lee Nak-yeon

Question 10:NTPC has signed Rs 2000 crore term loan agreement with ________.
A. Bank of Baroda
B. Canara Bank
C. Punjab National Bank
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: B

NTPC has signed Rs 2000 crore term loan agreement with Canara Bank.

Daily Current Affairs: 7 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 7 April 2019 Current Affairs Quiz 7 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest