Current Affairs Quiz 8 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8 April 2019

Question 1:Who is the CEO of Lakshmi Vilas Bank?
A. Parthasarathi Mukherjee
B. Shyam Srinivasan
C. Usha Anantha
D. PolaliJayarama Bhat

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Chennai || CEO: Parthasarathi Mukherjee (25 Jan 2016–)

Question 2:Where is the headquarter of Indiabulls Housing?
A. Mumbai
B. Gurugram
C. Pune
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: Gurugram || Key person: Sameer Gehlaut || Subsidiaries: Indiabulls Commercial Credit Limited

Question 3:Where is the headquarter of Karnataka Bank?
A. Mangalore
B. Bangalore
C. Mysuru
D. Kodagu

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Mangalore || CEO: Mahabaleshwara M S || Founded: 1924

Question 4:Where is the headquarter of Bharti AXA GI?
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Sanjeev Srinivasan || Founded: 2008 || Area served: India || Headquarters: Mumbai

Question 5:Graham Reid of _________ has been appointed as new Indian Men’s Hockey Team Chief Coach.
A. Australia
B. England
C. France
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

Graham Reid of Australia has been appointed as new Indian Men’s Hockey Team Chief Coach.

Question 6:Who is the winner of Men’s Single at Malaysia Open-Badminton?
A. Li Junhui
B. Tai Tzu-ying
C. Liu Yuchen
D. Lin Dan

Answer and Explanation

Answer: D

Lin Dan is a Chinese professional badminton player. He is a two-time Olympic champion, five-time World champion, as well as a six-time All England champion.

Question 7:RBI has provided additional ________ liquidity window to the lenders by twisting liquidity coverage ratio (LCR) norms.
A. 4%
B. 3%
C. 2%
D. 1%

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has provided additional 2% liquidity window to the lenders by twisting liquidity coverage ratio (LCR) norms.

Question 8:The 6th edition of Exercise __________ between the Indian Army and the Sri Lankan Army has concluded in Sri Lanka.
A. Mitra Shakti
B. Garuda Shakti
C. Maha Shakti
D. NavNirman Shakti

Answer and Explanation

Answer: A

The 6th edition of Exercise Mitra Shakti between the Indian Army and the Sri Lankan Army has concluded in Sri Lanka.

Question 9: Indian naval ships — INS ‘Kolkata’ and ‘Shakti’ — will take part in 70th anniversary of the People’s Liberation Army (PLA) Navy of ________.
A. Japan
B. Malaysia
C. China
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: C

Indian naval ships — INS ‘Kolkata’ and ‘Shakti’ — will take part in 70th anniversary of the People’s Liberation Army (PLA) Navy of China.

Question 10:What is the capital of Jordan?
A. Havana
B. Amman
C. Jordanian
D. Rabat

Answer and Explanation

Answer: B

Jordan :- Capital: Amman || Currency: Jordanian dinar

Daily Current Affairs: 8 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 8 April 2019 Current Affairs Quiz 8 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]