Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8th-9th April 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 8th-9th April 2020

Question 1:Ministry of Human Resources Development and ___________ have launched a mega online challenge ‘SAMADHAN’.
A. AICTE
B. UGC
C. CBSE
D. ICSE

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Human Resources Development and All India Council for Technical Education have launched a mega online challenge ‘SAMADHAN’. Aim: To test the ability of students to innovate.

Question 2:Ministry of Human Resource Development has designated ___________ as the sole National Academic Depository.
A. Umang App
B. DigiLocker
C. myAICTE Guide
D. UCG Help

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Human Resource Development has designated DigiLocker as the sole National Academic Depository. It has also directed the University Grants Commission (UGC) to implement NAD as a permanent scheme within DigiLocker.

Question 3:___________ Development Fund has allocated USD 5 million for COVID-19 projects in eight member countries.
A. SAARC
B. ASEAN
C. IMF
D. WEF

Answer and Explanation

Answer: A

SAARC Development Fund (SDF) has allocated USD 5 million for COVID-19 projects in eight member countries.

Question 4:___________ has announced $2.9 million aid to India to fight coronavirus.
A. USAID
B. ECB
C. British Wealth Fund
D. WHO

Answer and Explanation

Answer: A

USAID has announced $2.9 million aid to India to fight coronavirus.

Question 5:Punjab National Bank Housing Finance has signed a pact with ___________ International Cooperation Agency to raise 75 million dollars.
A. Japan
B. France
C. Russia
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab National Bank Housing Finance has signed a pact with Japan International Cooperation Agency (JICA) to raise 75 million dollars.

Question 6:__________ CEO Jack Dorsey has pledged $1 billion to combat COVID-19 pandemic.
A. Instagram
B. Facebook
C. Twitter
D. Snapchat

Answer and Explanation

Answer: C

Twitter CEO Jack Dorsey has pledged $1 billion to combat COVID-19 pandemic.

Question 7:Defence Research and Development Organisation and _____________ 3D have developed a full face shield for doctors and medical staff treating COVID-19 patients.
A. Cognizant
B. Infosys
C. Wipro
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: C

Defence Research and Development Organisation and Wipro 3D have developed a full face shield for doctors and medical staff treating COVID-19 patients.

Question 8:NASA has unveiled its plans to setup the first human base camp ‘Artemis’ on Moon by year __________.
A. 2024
B. 2022
C. 2023
D. 2025

Answer and Explanation

Answer: A

NASA has unveiled its plans to setup the first human base camp ‘Artemis’ on Moon by year 2024.

Question 9:Britannia Industries has partnered with ___________ to deliver essential items.
A. Dunzo
B. Swiggy Go
C. Uber
D. Ola

Answer and Explanation

Answer: A

Britannia Industries has partnered with Dunzo to deliver essential items. Chairman of Britannia Industries: Nusli N Wadia.

Question 10:________________ Government has deployed India’s first automated COVID-19 Monitoring System App by Vera Smart Healthcare.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Odisha
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: B

Telangana Government has deployed India’s first automated COVID-19 Monitoring System App by Vera Smart Healthcare.

Daily Current Affairs: 8th-9th April

Daily Current Affairs 8 & 9 April 2020 Current Affairs Quiz 8 & 9 April 2020 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest