Current Affairs Quiz 9 April 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 April 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 April 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 April 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 April 2019

Question 1:What is the currency of Malaysia?
A. Peso
B. Baht
C. Rupiah
D. Ringgit

Answer and Explanation

Answer: D

Malaysia :- Capital: Kuala Lumpur || Currency: Malaysian ringgit

Question 2:The International Criminal Court (ICC) is an intergovernmental organization and international tribunal that sits in __________in the Netherlands.
A. Rotterdam
B. The Hague
C. Amsterdam
D. Utrecht

Answer and Explanation

Answer: B

The International Criminal Court (ICC) is an intergovernmental organization and international tribunal that sits in The Hague in the Netherlands. The ICC has the jurisdiction to prosecute individuals for the international crimes of genocide, crimes against humanity, war crimes, and crimes of aggression.

Question 3:Where is the headquarter of Bajaj Finance?
A. Pune
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Ahmedabad

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Pune || Founder: Jamnalal Bajaj || Subsidiaries: Bajaj Finance Limited

Question 4:Who is the CEO of WWE Wrestling?
A. Vincent McMahon
B. Dean Ambrose
C. Kurt Angle
D. Shane McMahon

Answer and Explanation

Answer: A

Vincent Kennedy McMahon is an American professional wrestling promoter and executive, American football executive, and businessman. Since taking over the company from his father in the 1980s, he has worked in the corporate area of the WWE and behind the scenes.

Question 5:Who is the Prime Minister of Israel?
A. Benjamin Netanyahu
B. Benjamin Rivlin
C. Reuven Netanyahu
D. Benjamin Rivlin

Answer and Explanation

Answer: A

Israel :- Prime minister: Benjamin Netanyahu || Capital: Jerusalem || Currency: Israeli new shekel || President: Reuven Rivlin

Question 6:The World Bank expects India’s Gross Domestic Product to accelerate to _________ in fiscal year 2019-20.
A. 7.7%
B. 7.6%
C. 7.5%
D. 7.7%

Answer and Explanation

Answer: C

The World Bank expects India’s Gross Domestic Product to accelerate to 7.5% in fiscal year 2019-20.

Question 7:_________-based Dream11 has become India’s first Billion-dollar Gaming Startup.
A. Puna
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

Mumbai-based Dream11 has become India’s first Billion-dollar Gaming Startup.

Question 8:The World Homoeopathy Day (WHD) is observed every year on __________ to pay tribute to Dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann, founder and father of Homeopathy system of medicine.
A. April 8
B. April 11
C. April 10
D. April 9

Answer and Explanation

Answer: C

The World Homoeopathy Day (WHD) is observed every year on April 10 to pay tribute to Dr. Christian Friedrich Samuel Hahnemann, founder and father of Homeopathy system of medicine.

Question 9:The Ordnance Factory Board (OFB) has handed over the first batch __________ Artillery Guns to Indian Army.
A. Trishool
B. Agni
C. Naag
D. Dhanush

Answer and Explanation

Answer: D

The Ordnance Factory Board (OFB) has handed over the first batch Dhanush Artillery Guns to Indian Army.

Question 10:The Finance Ministry is believed to have met Fiscal Deficit Target (revised) of ______ for 2018-19.
A. 3.2%
B. 3.3%
C. 3.4%
D. 3.5%

Answer and Explanation

Answer: C

The Finance Ministry is believed to have met Fiscal Deficit Target (revised) of 3.4% for 2018-19.

Daily Current Affairs: 9 April

General Knowledge Tests for April-2019
Happy Learning!
April-1April-2April-3April-4April-5
April-6April-7April-8April-9April-10
April-11April-12April-13April-14April-15
April-16April-17April-18April-19April-20
April-21April-22April-23April-24April-25
April-26April-27April-28April-29April-30

Daily Current Affairs 9 April 2019 Current Affairs Quiz 9 April 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest