Current Affairs Quiz 1 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 1 August 2019

Question 1:_____________ has launched an Combat Mobile Game ‘_____________: A Cut Above’.
A. Indian Air Force
B. Indian Army
C. Indian Navy
D. NSG

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force (IAF) has launched an Air-Combat Mobile Game ‘Indian Air Force: A Cut Above’.

Question 2:Café Coffee Day has appointed SV Ranganath as its interim Chairman after the death of founder-chairman ___________.
A. PK Siddhartha
B. VG Siddhartha
C. SK Siddhartha
D. HG Siddhartha

Answer and Explanation

Answer: B

Café Coffee Day has appointed SV Ranganath as its interim Chairman after the death of founder-chairman VG Siddhartha.

Question 3:Atal Innovation Mission is set to launch a new program for community innovation in _____________.
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Atal Innovation Mission is set to launch a new program for community innovation in New Delhi.

Question 4:India has signed a deal to acquire R-27 Air-to-Air Missiles from ____________ to be equipped on Su-30MKI combat aircraft.
A. USA
B. Japan
C. China
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: D

India has signed a deal to acquire R-27 Air-to-Air Missiles from Russia to be equipped on Su-30MKI combat aircraft.

Question 5:Shawala Teja Singh Temple is an ancient Hindu temple located in ____________’s Sialkot city has been re-opened for devotees.
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. Myanmar
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: A

Shawala Teja Singh Temple is an ancient Hindu temple located in Pakistan’s Sialkot city has been re-opened for devotees.

Question 6:CARS24 has received a license of a Non-banking Finance Company from _____________.
A. Finance Ministry
B. Ministry of Corporate Affairs
C. RBI
D. Department of Finance

Answer and Explanation

Answer: C

CARS24 has received a license of a Non-banking Finance Company from Reserve Bank of India.

Question 7:___________ has acquired Data Privacy and Governance start up ‘BlueTalon’.
A. Adobe
B. Google
C. Microsoft
D. Oracle

Answer and Explanation

Answer: C

Microsoft has acquired Data Privacy and Governance start up ‘BlueTalon’. BlueTalon, Inc. was a private enterprise software company that provides data-centric security, user access control, data masking, and auditing solutions for complex, hybrid data environments. BlueTalon was founded in 2013 and headquartered in Redwood City, California.

Question 8:Infosys announced the launch of its Cyber Defence Center in Bucharest, ___________.
A. Bulgaria
B. Romania
C. Hungary
D. Slovakia

Answer and Explanation

Answer: B

Infosys announced the launch of its Cyber Defence Center in Bucharest, Romania.

Question 9:Chris Gayle has become the first cricketer to score a hundred in Global T20 league in ____________.
A. UAE
B. USA
C. Canada
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: C

Chris Gayle has become the first cricketer to score a hundred in Global T20 league in Canada.

Question 10:Aman KA and AU Nachiketh of ___________ have won National Geographic Explorer Award at the 2019 Google Science Fair competition.
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Tamil Nadu
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: B

Aman KA and AU Nachiketh of Karnataka have won National Geographic Explorer Award at the 2019 Google Science Fair competition.

Daily Current Affairs: 1 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 1 August 2019 Current Affairs Quiz 1 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest