Current Affairs Quiz 11 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 August 2019

Question 1:_________ Government has launched ‘__________ Small Savings Incentive Scheme’ for calendar year 2019.
A. Odisha
B. Andhra Pradesh
C. Telangana
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha Government has launched ‘Odisha Small Savings Incentive Scheme’ for calendar year 2019.

Question 2:Who is the Minister of Health and Family Welfare?
A. Ramesh Pokhriyal
B. Harsh Vardhan
C. Prakash Javadekar
D. Smriti Irani

Answer and Explanation

Answer: B

The Ministry of Health and Family Welfare is an Indian government ministry charged with health policy in India. It is also responsible for all government programs relating to family planning in India. The Minister of Health and Family Welfare holds cabinet rank as a member of the Council of Ministers.

Question 3:India’s first underwater train will be launched in ________.
A. Surat
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

India’s first underwater train will be launched in Kolkata under the Hooghly river in Kolkata Metro project.

Question 4:Kumar Mangalam Birla will build 100 High-Tech Gaushalas in ____________ under Aditya Birla Group’s Corporate Social Responsibility initiative.
A. Maharashtra
B. Rajasthan
C. Madhya Pradesh
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: C

Kumar Mangalam Birla will build 100 High-Tech Gaushalas in Madhya Pradesh under Aditya Birla Group’s Corporate Social Responsibility initiative.

Question 5:SpaceX has launched Falcon 9 which is loaded with AMOS-17 Communication Satellite of ________.
A. Israel
B. Canada
C. Mexico
D. Egypt

Answer and Explanation

Answer: A

SpaceX has launched Falcon 9 which is loaded with AMOS-17 Communication Satellite of Israel.

Question 6:Which of the following has won best film award at Indian Film Festival of Melbourne?
A. Parmanu
B. Uri: The Sergical Strike
C. Gully Boy
D. Article 15

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Film Festival of Melbourne-2019 was held at Palais Theatre, Melbourne, Australia.

Question 7:Who is the winner of FA Community Shield 2019?
A. Arsenal
B. Manchester United
C. Manchester City
D. Liverpool

Answer and Explanation

Answer: C

The 2019 FA Community Shield was the 97th FA Community Shield, an annual football match played between the winners of the previous season’s Premier League and FA Cup. As Manchester City won both competitions in 2019, their opponents were the 2018–19 Premier League runners-up, Liverpool.

Question 8:Which country will host Asian Games 2022?
A. Hangzhou
B. Guangzhou
C. Beijing
D. Shanghai

Answer and Explanation

Answer: A

The 2022 Asian Games, also known as XIX Asiad, will be a multi-sport event celebrated in Hangzhou, Zhejiang, China from 10 to 25 September 2022. Hangzhou will be the third Chinese city to host the Asian Games, after Beijing 1990 and Guangzhou 2010.

Question 9:___________ has been declared as the Most Film-Friendly State at 66th National Film Awards.
A. Goa
B. Rajasthan
C. Assam
D. Uttarakhand

Answer and Explanation

Answer: D

Uttarakhand has been declared as the Most Film-Friendly State at 66th National Film Awards.

Question 10:___________ has agreed to come under the ambit of National Anti-Doping Agency.
A. NHFI
B. BCCI
C. BAI
D. AIFF

Answer and Explanation

Answer: B

BCCI has agreed to come under the ambit of National Anti-Doping Agency.

Daily Current Affairs: 11 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 11 August 2019 Current Affairs Quiz 11 August 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest