Content Ad 002

Current Affairs Quiz 15th 16th August 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15th 16th August 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15th 16th August 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15th 16th August 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15th 16th August 2020

Question 1:_________ has won the Formula One Spanish Grand Prix 2020.
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Valtteri Bottas
D. Max Verstappen

Answer and Explanation

Answer: A

  • Lewis Hamilton has won the Formula One Spanish Grand Prix 2020.
  • Lewis Carl Davidson Hamilton MBE HonFREng is a British racing driver currently competing in Formula One for the Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.
  • Question 2: Kaushik Khona has been appointed as the CEO of ________ replacing Vinay Dube.
    A. IndiGo
    B. GoAir
    C. SpiceJet
    D. Air Asia

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Kaushik Khona has been appointed as the CEO of GoAir replacing Vinay Dube.
  • GoAir is an Indian low-cost airline based in Mumbai, Maharashtra. It is owned by the Indian business conglomerate Wadia Group. In October 2017 it was the fifth largest airline in India with an 8.4% passenger market share.
  • Headquarters: Mumbai
  • Question 3:___________ has launched Shaurya KGC Card for armed forces.
    A. Axis Bank
    B. ICICI Bank
    C. HDFC Bank
    D. Kotak Bank

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • HDFC Bank has launched Shaurya KGC Card for armed forces.
  • Aim: To provide armed forces personnel with finance for agricultural requirements like production of crop, post-harvest maintenance and consumption needs.
  • HDFC: Headquarters: Mumbai || Non-Exe Chairperson: Shyamala Gopinath || CEO: Sashidhar Jagdishan
  • Question 4:______ has rolled out YONO Krishi review to empower farmers.
    A. BOB
    B. SBI
    C. BOI
    D. PNB

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • SBI has rolled out YONO Krishi review to empower farmers
  • SBI: Chairperson: Rajnish Kumar || Headquarters: Mumbai || Founded: 1 July 1955
  • Question 5:___________ and Airtel Africa have partnered to drive financial inclusion across Africa.
    A. Standard Chartered Bank
    B. HSBC Bank
    C. DBS Bank
    D. Citi Bank

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Standard Chartered Bank and Airtel Africa have partnered to drive financial inclusion across Africa.
  • Standard Chartered Bank: Headquarters: London, United Kingdom || CEO: Bill Winters
  • Question 6:_____________ has been launched by the Defence Minister Rajnath Singh.
    A. Forest Innovation and Indigenisation Organisation
    B. Ground Innovation and Indigenisation Organisation
    C. Naval Innovation and Indigenisation Organisation
    D. Air Innovation and Indigenisation Organisation

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Naval Innovation and Indigenisation Organisation has been launched by the Defence Minister Rajnath Singh.
  • Naval Innovation and Indigenisation Organisation will be a three-tiered organisation, will enable for the promotion of innovation and indigenisation for self-reliance in defence sector.
  • Question 7:__________’s Traditional festive Sweet Dish ‘Khaje’, Spicy Harmal Chilli and Myndoli Banana have obtained Geographical Indication (GI) tag from the Geographical Indications Registry.
    A. Karnataka
    B. Maharashtra
    C. Goa
    D. Andhra Pradesh

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Goa’s Traditional festive Sweet Dish ‘Khaje’, Spicy Harmal Chilli and Myndoli Banana have obtained Geographical Indication (GI) tag from the Geographical Indications Registry.
  • Geographical Indications Registry headquartered: Chennai, Tamil Nadu.
  • Goa: Governor: Satya Pal Malik || Chief Minister: Pramod Sawant.
  • Question 8:Indian Coast Guard has launched a Offshore Patrol Vessels (OPV) ICG ___________.
    A. Sandham
    B. Sampark
    C. Samarth
    D. Sarthak

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Indian Coast Guard has launched a Offshore Patrol Vessels (OPV) ICG ‘Sarthak’.
  • Director General of Indian Coast Guard: Krishnaswamy Natarajan.
  • Daily Current Affairs: 15th 16th August

    Daily Current Affairs 15th-16th August 2020 Current Affairs Quiz 15th-16th August 2020 Current Affairs Infographic

    Content Ads 02 Sample 01
    Pop Up

    LIVE STREAMING ON YOUTUBE

    Starting 3rd June 2024, 7pm

    Onwards

    FREE CHEAT SHEET

    Learn
    How to Master VA-RC 

    This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

    No thanks, I don't want it.

    Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

    Rsz 1rsz Close Img

    Join Our Newsletter

    Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

    Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
    Rsz 1rsz Close Img