Current Affairs Quiz 22 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 August 2019

Question 1:HRD Minister Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ has launched ‘NISHTHA’ _________________.
A. National Initiative for School Heads and Teachers Holistic Advances
B. National Initiative for School Heads and Teachers Holistic Advancement
C. National Initiative for School Heads and Teachers Holistic Achievement
D. National Initiative for School Heads and Teachers Holistic Adventure

Answer and Explanation

Answer: B

HRD Minister Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ has launched ‘NISHTHA’ (National Initiative for School Heads and Teachers Holistic Advancement).

Question 2:Indian Railways has directed all units to enforce a ban on single-use plastic from ___________.
A. November 2nd
B. October 2nd
C. December 2nd
D. January 2nd

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Railways has directed all units to enforce a ban on single-use plastic from October 2nd.

Question 3:________________’s Tribal Development Department has launched an academic programme ‘Super 50’ for tribal students aspiring to be doctors and engineers.
A. Maharashtra
B. Odisha
C. Madhya Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra’s Tribal Development Department has launched an academic programme ‘Super 50’ for tribal students aspiring to be doctors and engineers.

Question 4:_____________’s Prime Minister Giuseppe Conte has submitted his resignation to President Sergio Mattarella.
A. Portugal
B. France
C. Germany
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: D

Italy’s Prime Minister Giuseppe Conte has submitted his resignation to President Sergio Mattarella.

Question 5:What is the Capital of Zambia?
A. Lusaka
B. Harare
C. Luanda
D. Maputo

Answer and Explanation

Answer: A

Zambia: Capital: Lusaka || Currency: Zambian kwacha

Question 6:Who is the Director General of Indian Coast Guard?
A. VC Sharma
B. Rajendra Singh
C. Shashank Mishra
D. K Natrajan

Answer and Explanation

Answer: D

K Natrajan, is the current Director General of the Indian Coast Guard who assumed the office on 1 July 2019 after Director General Rajendra Singh retired.

Question 7:Amazon has opened its largest-ever campus in _________ which can accommodate 15000 employees.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon has opened its largest-ever campus in Hyderabad which can accommodate 15000 employees.

Question 8:BookMyForex.com has launched a co-branded Multi-Currency Forex Travel-card in partnership with ___________ and Visa.
A. ICICI Bank
B. YES Bank
C. Axis Bank
D. HDFC Bank

Answer and Explanation

Answer: B

BookMyForex.com has launched a co-branded Multi-Currency Forex Travel-card in partnership with YES Bank and Visa.

Question 9:BCCI has awarded __________ the title sponsorship rights for 2019-23 home season of Indian Cricket Team.
A. Oppo
B. Paytm
C. Vivo
D. Star

Answer and Explanation

Answer: B

BCCI has awarded Paytm the title sponsorship rights for 2019-23 home season of Indian Cricket Team.

Question 10:India Economic Summit to be held in _____________ in October by the World Economic Forum.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Hyderabad
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: A

India Economic Summit to be held in New Delhi in October by the World Economic Forum.

Daily Current Affairs: 22 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 22 August 2019 Current Affairs Quiz 22 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest