Current Affairs Quiz 23 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 August 2019

Question 1:According to Minister of Civil Aviation Hardeep Singh Puri, Hollongi Airport in __________ will be completed by March 31, 2022.
A. Aizawl
B. Itanagar
C. Imphal
D. Dispur

Answer and Explanation

Answer: B

According to Minister of Civil Aviation Hardeep Singh Puri, Hollongi Airport in Itanagar will be completed by March 31, 2022.

Question 2:Ajay Kumar Bhalla has been appointed as New __________ replacing Rajiv Gauba.
A. Cabinet Secretary
B. Home Secretary
C. Finance Secretary
D. Defence Secretary

Answer and Explanation

Answer: B

Ajay Kumar Bhalla has been appointed as Home Secretary in the Ministry of Home Affairs replacing Rajiv Gauba.

Question 3:Who is the CEO of Prasar Bharti?
A. Shekhar Vempati
B. R Dinkar
C. A Surya Prakash
D. Ashu Suresh

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Shashi Shekhar Vempati || Headquarters: New Delhi || Agency executives: Dr. A. Surya Prakash as the Chairman.

Question 4:Union Home Secretary ___________ was appointed as the next Cabinet Secretary.
A. Pradeep Kumar Sinha
B. Rajiv Gauba
C. Rajiv Mehrishi
D. Rajiv Sinha

Answer and Explanation

Answer: B

Union Home Secretary Rajiv Gauba was appointed as the next Cabinet Secretary.

Question 5:What is the Capital of Sudan?
A. Khartoum
B. Addis Ababa
C. Cairo
D. Kinshasa

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Khartoum || Currency: Sudanese pound

Question 6:International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition, _________ of each year, the day designated by UNESCO to memorialize the transatlantic slave trade.
A. August 21
B. August 22
C. August 23
D. August 24

Answer and Explanation

Answer: C

International Day for the Remembrance of the Slave Trade and its Abolition, August 23 of each year, the day designated by UNESCO to memorialize the transatlantic slave trade.

Question 7:Where is the Headquarter of Financial Action Task Force?
A. Canada
B. USA
C. France
D. Austria

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Paris, France || President: Xiangmin Liu || Founded: 1989

Question 8:Culture and Tourism Minister ____________ has launched the book ‘The Diary of Manu Gandhi’.
A. Kiren Rijiju
B. Prahlad Singh Patel
C. RK Singh
D. Pralhad Joshi

Answer and Explanation

Answer: B

Culture and Tourism Minister Prahlad Singh Patel has launched the book ‘The Diary of Manu Gandhi’.

Question 9:__________ has been appointed as the new Defence Secretary replacing Sanjay Mitra.
A. Ajay Kumar
B. Ajai Singh
C. Ajoy Kumar
D. Ashwani Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

Ajay Kumar has been appointed as the new Defence Secretary replacing Sanjay Mitra.

Question 10:_____________ has suspended the accreditation of National Dope Testing Laboratory of India for six months.
A. Federation of Anti-Doping Agency
B. World Anti-Doping Agency
C. International Anti-Doping Agency
D. Association of Anti-Doping Agency

Answer and Explanation

Answer: B

World Anti-Doping Agency has suspended the accreditation of National Dope Testing Laboratory of India for six months.

Daily Current Affairs: 23 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 23 August 2019 Current Affairs Quiz 23 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest