Current Affairs Quiz 25 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 August 2019

Question 1:Health Minister Harsh Vardhan has inaugurated FSSAI’s National Food Laboratory in __________, Uttar Pradesh.
A. Faridabad
B. Ghaziabad
C. Gurugram
D. Meerut

Answer and Explanation

Answer: B

Health Minister Harsh Vardhan has inaugurated FSSAI’s National Food Laboratory in Ghaziabad, Uttar Pradesh.

Question 2:__________________ will provide a platform for MSMEs to markets and sell their products.
A. Indiacraft Portal
B. Bharatcraft Portal
C. Bharatart Portal
D. Indiaart Portal

Answer and Explanation

Answer: B

Bharatcraft Portal will provide a platform for MSMEs to markets and sell their products.

Question 3:FASTags will become mandatory for all vehicles from ___________ .
A. December 2019
B. January 2020
C. March 2020
D. October 2019

Answer and Explanation

Answer: A

FASTags will become mandatory for all vehicles from December 2019.

Question 4:Which actress has topped Forbes Highest-paid Actresses List?
A. Reese Witherspoon
B. Scarlett Johansson
C. Sofia Vergara
D. Elizabeth Olsen

Answer and Explanation

Answer: B

Scarlett Ingrid Johansson is an American actress and singer. She is the world’s highest-paid actress, has a star on the Hollywood Walk of Fame, has made multiple appearances in the Forbes Celebrity 100, and is the recipient of several awards, including a Tony Award and a British Academy Film Award.

Question 5:_____________ is the world’s first floating nuclear power plant is currently being built at the Baltiysky Zavod shipyard in Saint Petersburg, Russia.
A. Kalinin Lomonosov
B. Akademik Lomonosov
C. Bilibino Lomonosov
D. Leningrad Lomonosov

Answer and Explanation

Answer: B

Akademik Lomonosov is the world’s first floating nuclear power plant is currently being built at the Baltiysky Zavod shipyard in Saint Petersburg, Russia.

Question 6:What is the Capital of Bahrain?
A. Muscat
B. Manama
C. Bahraini
D. Bahrain City

Answer and Explanation

Answer: B

Bahrain: Capital: Manama || Currency: Bahraini dinar

Question 7:___________ was named ‘World’s Best Bank’ by financial publication ‘Euromoney’.
A. Bank of America
B. HSBC
C. DBS
D. Royal Bank of Scotland

Answer and Explanation

Answer: C

DBS was named ‘World’s Best Bank’ by financial publication ‘Euromoney’.

Question 8:Moody’s has cut India’s GDP Growth Forecast to ___________ for 2019 from 6.8%.
A. 6.0%
B. 6.2%
C. 6.1%
D. 6.3%

Answer and Explanation

Answer: B

Moody’s has cut India’s GDP Growth Forecast to 6.2% for 2019 from 6.8%.

Question 9:Which of the following is the winner of Durand Cup 2019?
A. Gokulam Kerala FC
B. East Bengal
C. Mohun Bagan
D. FC Goa

Answer and Explanation

Answer: A

Champions: Gokulam Kerala || Runners-up: Mohun Bagan || Top goal scorer: Marcus Joseph of Gokulam Kerala

Question 10:Who is the Runners-up of Women’s singles event at 2019 BWF World Championships?
A. Chen Yufei
B. Nozomi Okuhara
C. Ratchanok Intanon
D. PV Sindhu

Answer and Explanation

Answer: B

Women’s singles: Gold: P. V. Sindhu of India || Silver: Nozomi Okuhara of Japan || Bronze: Ratchanok Intanon of Thailand and Chen Yufei of China.

Daily Current Affairs: 25 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 25 August 2019 Current Affairs Quiz 25 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest