Current Affairs Quiz 27 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27 August 2019

Question 1:‘Big Billion Startup’ is a book on the untold __________ story which will be released in Oct.
A. Flipkart
B. OYO
C. RedBus
D. PayTm

Answer and Explanation

Answer: A

‘Big Billion Startup’ is a book on the untold Flipkart story which will be released in Oct.

Question 2:The first Woman _______________ Kanchan Chaudhary Bhattacharya has passed away.
A. DSP
B. DGP
C. IG
D. DIG

Answer and Explanation

Answer: B

The first Woman Director General of Police (DGP) Kanchan Chaudhary Bhattacharya has passed away.

Question 3:Punjab Government will canalise its rivers with technical support from World Bank and _________.
A. ADB
B. AIIB
C. NDB
D. ECB

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab Government will canalise its rivers with technical support from World Bank and ADB.

Question 4:India has slipped to __________ spot from the previous 79th place in Henley Passport Index among 189 countries.
A. 81st
B. 83rd
C. 85th
D. 86th

Answer and Explanation

Answer: D

India has slipped to 86th spot from the previous 79th place in Henley Passport Index among 189 countries.

Question 5:Where is the headquarter of Asian Infrastructure Investment Bank?
A. Beijing
B. Singapore
C. Shanghai
D. Kuala Lumpur

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Beijing, China || CEO: Jin Liqun

Question 6:______________ has announced a strategic partnership with University of Illinois Urbana-Champaign to develop new technologies and systems in precision medicine.
A. TCS
B. Wipro
C. Infosys
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: C

Infosys has announced a strategic partnership with University of Illinois Urbana-Champaign to develop new technologies and systems in precision medicine.

Question 7:____________ and Microsoft India have ventured in to create ‘AI Digital Lab’ for advance AI skilling in India.
A. Indian Institute of Technology, Kharagpur
B. Indian Institute of Management, Ahmedabad
C. Indian School of Business, Hyderabad
D. Indian Statistical Institute Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Indian School of Business and Microsoft India have ventured in to create ‘AI Digital Lab’ for advance AI skilling in India.

Question 8:Bandhan Bank has launched co-branded credit card with ____________.
A. Citi Bank
B. Standard Chartered Bank
C. Development Bank of Singapore
D. HSBC Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Bandhan Bank has launched co-branded credit card with Standard Chartered Bank.

Question 9:_______________ will acquire 49% stake in Future Coupons Ltd of Kishore Biyani Group.
A. Amazon
B. PayTm
C. Flipkart
D. Reliance

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon will acquire 49% stake in Future Coupons Ltd of Kishore Biyani Group.

Question 10:IndTokyo App is launched to help Indian para-athletes to look up accessible places in Tokyo _________ Paralympics Games.
A. 2021
B. 2020
C. 2022
D. 2019

Answer and Explanation

Answer: B

IndTokyo App is launched to help Indian para-athletes to look up accessible places in Tokyo 2020 Paralympics Games.

Daily Current Affairs: 27 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 27 August 2019 Current Affairs Quiz 27 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest