Current Affairs Quiz 28 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 28 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 28 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 28 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 28 August 2019

Question 1:The 7th Community Radio Sammelan was inaugurated by Amit Khare, Secretary, Ministry of Information & Broadcasting at BR Ambedkar Bhawan, ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

The 7th Community Radio Sammelan was inaugurated by Amit Khare, Secretary, Ministry of Information & Broadcasting at BR Ambedkar Bhawan, New Delhi.

Question 2:Where is the headquarter of ‘Institution of Engineers’?
A. Bangalore
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

Founded: 13 September 1920 || Headquarters: Kolkata || Motto: Professional Engineering Education

Question 3:______________ has been ranked first in free medicine scheme implementation issued by National Health Mission under Drugs and Vaccine Distribution Management System.
A. Rajasthan
B. Haryana
C. Odisha
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Rajasthan has been ranked first in free medicine scheme implementation issued by National Health Mission under Drugs and Vaccine Distribution Management System.

Question 4:Prime Minister Modi has announced to celebrate September as a month of ____________.
A. Ayurveda
B. Nutrition
C. Yoga
D. Khelo India

Answer and Explanation

Answer: B

Prime Minister Modi has announced to celebrate September as a month of Nutrition.

Question 5:India will be hosting 14th session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in _____________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: B

India will be hosting 14th session of Conference of Parties of United Nations Convention to Combat Desertification for the first time in New Delhi.

Question 6:___________ launched AI Chip ‘Spring Hill’ or Nervana NNP (Neural Network Processor)-I 1000 at Stanford University in California.
A. Qualcomm
B. AMD Corp
C. Intel Corp
D. NVidia

Answer and Explanation

Answer: C

Intel Corp launched AI Chip ‘Spring Hill’ or Nervana NNP (Neural Network Processor)-I 1000 at Stanford University in California.

Question 7:NASA has named a rock on Mars in honour of Iconic __________ band, ‘The Rolling Stones’.
A. French
B. German
C. British
D. American

Answer and Explanation

Answer: C

NASA has named a rock on Mars in honour of Iconic English band, ‘The Rolling Stones’.

Question 8:_______________ has constituted a 4-member Advisory Board for Banking Frauds, headed by former Vigilance Commissioner TM Bhasin.
A. CVC
B. RBI
C. IBBI
D. IBA

Answer and Explanation

Answer: A

Central Vigilance Commission has constituted a 4-member Advisory Board for Banking Frauds, headed by former Vigilance Commissioner TM Bhasin.

Question 9: ___________ India has launched ‘Military Veterans Employment Programme’ for military veterans and their spouses.
A. Amazon
B. Microsoft
C. Flipkart
D. Google

Answer and Explanation

Answer: A

Amazon India has launched ‘Military Veterans Employment Programme’ for military veterans and their spouses.

Question 10:_______________ has launched India’s first One-Time Password facility for ATM withdrawals.
A. Indian Bank
B. Canara Bank
C. Union Bank of India
D. Bank of India

Answer and Explanation

Answer: B

Canara Bank has launched India’s first One-Time Password facility for ATM withdrawals.

Daily Current Affairs: 28 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 28 August 2019 Current Affairs Quiz 28 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest