Current Affairs Quiz 31 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 31 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 31 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 31 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 31 August 2019

Question 1:The 12th edition of ‘India Security Summit’ was held in ____________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

The 12th edition of ‘India Security Summit’ was held in New Delhi.

Question 2: Pradhan Mantri Awas Yojana is an initiative by Government of India in which affordable housing will be provided to the urban poor with a target of building 20 million affordable houses by 31 March ___________.
A. 2021
B. 2022
C. 2020
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: B

Pradhan Mantri Awas Yojana is an initiative by Government of India in which affordable housing will be provided to the urban poor with a target of building 20 million affordable houses by 31 March 2022.

Question 3:Indian Institute of Petroleum has set up a waste plastic to diesel plant in _____________.
A. Dehradun
B. Mansur
C. New Delhi
D. Shimla

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Institute of Petroleum has set up a waste plastic to diesel plant in Dehradun.

Question 4:____________ is the Chairman and Managing Director of Oil and Natural Gas Corporation.
A. Shashi Sahay
B. Shashi Shanker
C. Shashi Sharma
D. Shashi Sahu

Answer and Explanation

Answer: B

Shashi Shanker is the Chairman and Managing Director of Oil and Natural Gas Corporation.

Question 5:Ferdinand Piech was an Austrian business magnate, engineer and executive who was the chairman of the executive board of __________________ in 1993–2002 and the chairman of the supervisory board of ________________ in 2002–2015.
A. Audi Corp.
B. Volkswagen Group
C. BMW Motored
D. Skoda Auto Corp.

Answer and Explanation

Answer: B

Ferdinand Piech was an Austrian business magnate, engineer and executive who was the chairman of the executive board of Volkswagen Group in 1993–2002 and the chairman of the supervisory board of Volkswagen Group in 2002–2015.

Question 6:Bangladesh Government has signed an agreement with ____________ to set up a 750 MW gas-based power plant in Meghnahat, Dhaka.
A. Tata Power
B. Adani Power
C. Reliance Power
D. Jindal Power

Answer and Explanation

Answer: C

Bangladesh Government has signed an agreement with Reliance Power to set up a 750 MW gas-based power plant in Meghnahat, Dhaka.

Question 7:Indian Bank has opened ‘MSME CPC’, a centralised processing centre in ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Bank has opened ‘MSME CPC’. a centralised processing centre in Chennai.

Question 8:Where is the headquarter of Coal India?
A. New Delhi
B. Bokaro
C. Ranchi
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: D

Pramod Agarwal has been appointed as the next chairman of Coal India replacing AK Jha. Headquarters: Kolkata

Question 9:The 25th Senior Women’s National Football Championship will be held in _______________.
A. Arunachal Pradesh
B. Assam
C. Manipur
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

The 25th Senior Women’s National Football Championship will be held in Arunachal Pradesh.

Question 10:The 2019 AIBA World Boxing Championships will be held in Yekaterinburg, ______________ from September 7 to September 21, 2019.
A. Japan
B. Russia
C. China
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 AIBA World Boxing Championships will be held in Yekaterinburg, Russia from September 7 to September 21, 2019.

Daily Current Affairs: 31 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 31 August 2019 Current Affairs Quiz 31 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest