Current Affairs Quiz 4 August 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 August 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 August 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 August 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 August 2019

Question 1:Maharashtra has approved Infrastructure Project status for ______________ to build Hyperloop project between Mumbai and Pune.
A. Rs 70000-crore plan
B. Rs 50000-crore plan
C. Rs 60000-crore plan
D. Rs 80000-crore plan

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra has approved Infrastructure Project status for Rs 70000-crore plan to build Hyperloop project between Mumbai and Pune.

Question 2:President Kovind has been awarded with ‘National order of Merit’ by the President of ___________.
A. Ghana
B. Guinea
C. Sierra Leone
D. The Gambia

Answer and Explanation

Answer: B

President Kovind has been awarded with ‘National order of Merit’ by the President of Guinea.

Question 3:Government has decided to prepare a National Population Register by ____________ to lay the foundation for pan-India National Register Citizens.
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

Government has decided to prepare a National Population Register by 2020 to lay the foundation for pan-India National Register Citizens.

Question 4:___________ has been appointed as the USA’ ambassador to United Nations.
A. Kelly Knight Craft
B. Heather Nauert
C. Nikki Haley
D. Joe Craft

Answer and Explanation

Answer: A

Kelly Knight Craft has been appointed as the USA’ ambassador to United Nations.

Question 5:The ____________ Annual General Meeting of the Indo-Lanka Chamber of Commerce & Industry was held in Colombo.
A. 11th
B. 12th
C. 13th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: A

The 11th Annual General Meeting of the Indo-Lanka Chamber of Commerce & Industry was held in Colombo.

Question 6:State Bank of India’s ____________ branch has become first Indian bank to link up with National Advance Payment System of China.
A. Hong Kong
B. Beijing
C. Shanghai
D. Guangzhou

Answer and Explanation

Answer: C

State Bank of India’s Shanghai branch has become first Indian bank to link up with National Advance Payment System of China.

Question 7:Mindtree has named Debashis Chatterjee as its new Managing Director and CEO replacing ____________.
A. Subroto Bagchi
B. Krishna Kumar Natarajan
C. Rostow Ravanan
D. Ashok Soota

Answer and Explanation

Answer: C

Mindtree has named Debashis Chatterjee as its new Managing Director and CEO replacing Rostow Ravanan.

Question 8:______________ has been appointed as Controller General of Accounts, Department of Expenditure, Ministry of Finance.
A. Girraj Prasad Gupta
B. Maharaj Prasad Gupta
C. Ganga Prasad Gupta
D. Mahesh Prasad Gupta

Answer and Explanation

Answer: A

Girraj Prasad Gupta has been appointed as Controller General of Accounts, Department of Expenditure, Ministry of Finance.

Question 9: Lewis Hamilton of _____________ has won his seventh Hungarian Grand Prix defeating Red Bull’s Max Verstappen.
A. Porsche
B. Ferrari
C. BMW
D. Mercedes

Answer and Explanation

Answer: D

Lewis Hamilton of Mercedes has won his seventh Hungarian Grand Prix defeating Red Bull’s Max Verstappen.

Question 10:India’s Satwiksairaj Rankireddy and ______________ have won Gold Medal at Men’s Doubles Event of 2019 Thailand Open in Bangkok, Thailand.
A. Chirag Mehta
B. Chirag Shetty
C. Chirag Kasliwal
D. Chirag Shah

Answer and Explanation

Answer: B

India’s Satwiksairaj Rankireddy and Chirag Shetty have won Gold Medal at Men’s Doubles Event of 2019 Thailand Open in Bangkok, Thailand.

Daily Current Affairs: 4 August

General Knowledge Tests for August-2019
Happy Learning!
August-1August-2August-3August-4August-5
August-6August-7August-8August-9August-10
August-11August-12August-13August-14August-15
August-16August-17August-18August-19August-20
August-21August-22August-23August-24August-25
August-26August-27August-28August-29August-30August-31

Daily Current Affairs 4 August 2019 Current Affairs Quiz 4 August 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest