Current Affairs Quiz 11 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 11 December 2019

Question 1:Virgin Group founder ____________ will meet Maharashtra Chief Minister Uddhav Thackeray regarding Hyperloop project between Mumbai and Pune.
A. Richard Branson
B. Mark Cuban
C. Kristen Tomassi
D. Joan Templem

Answer and Explanation

Answer: A

Virgin Group founder Richard Branson will meet Maharashtra Chief Minister Uddhav Thackeray regarding Hyperloop project between Mumbai and Pune

Question 2: Youth Skilling Initiative ‘YuWaah’ was launched by Government of India and ____________.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. UNDP
D. UNCTO

Answer and Explanation

Answer: B

Youth Skilling Initiative ‘YuWaah’ was launched by Government of India and UNICEF.

Question 3:___________ Traffic Police signed an MoU World Resource Institute, India in a bid to improve traffic management and reduce congestion in the city.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Bangalore
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Delhi Traffic Police signed an MoU World Resource Institute, India in a bid to improve traffic management and reduce congestion in New Delhi

Question 4:The 7th edition OPEC and non-OPEC Ministerial Meeting was held in _________.
A. Vienna
B. Budapest
C. Prague
D. Salzburg

Answer and Explanation

Answer: A

The 7th edition OPEC and non-OPEC Ministerial Meeting was held in Vienna, Austria.

Question 5:International Mountain Day is observed on _____________ by United Nations.
A. 11th December
B. 12th December
C. 13th December
D. 14th December

Answer and Explanation

Answer: A

International Mountain Day is observed on 11th December by United Nations.

Question 6:Greta Thunberg of __________ is TIME’s 2019 Person of the Year.
A. Norway
B. Sweden
C. Iceland
D. Denmark

Answer and Explanation

Answer: B

Greta Thunberg of Sweden is TIME’s 2019 Person of the Year. Greta Thunberg is a Swedish environmental activist on climate change whose campaigning has gained international recognition and the founder of the school strike for the climate campaign.

Question 7:‘Iron Union 12’, a joint military exercise between _____________ and the United States.
A. Qatar
B. Saudi Arabia
C. UAE
D. Oman

Answer and Explanation

Answer: C

‘Iron Union 12’, a joint military exercise between the UAE and the United States.

Question 8:RBI has increased lending limit for Non-Banking Financial Company-Peer to Peer Lending platforms (NBFC-P2P) to __________ from 10 lakh.
A. Rs 30 lakh
B. Rs 40 lakh
C. Rs 20 lakh
D. Rs 50 lakh

Answer and Explanation

Answer: D

RBI has increased lending limit for Non-Banking Financial Company-Peer to Peer Lending platforms (NBFC-P2P) to Rs 50 lakh from 10 lakh.

Question 9:_______________ has been named as the top star in the IMDb 2019 list of Indian celebrities.
A. Kareena Kapoor
B. Deepika Padukone
C. Aishwarya Rai
D. Priyanka Chopra Jonas

Answer and Explanation

Answer: D

Actor and Singer Priyanka Chopra Jonas has been named as the top star in the IMDb 2019 list of Indian celebrities.

Question 10:World Anti-Doping Agency has banned __________ for 4 years from participation in global sporting events including the 2020 Tokyo Olympics and the 2022 Beijing Winter Olympics.
A. Canada
B. Russia
C. Iraq
D. Syria

Answer and Explanation

Answer: B

World Anti-Doping Agency has banned Russia for 4 years from participation in global sporting events including the 2020 Tokyo Olympics and the 2022 Beijing Winter Olympics.

Daily Current Affairs: 11 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 11 December 2019 Current Affairs Quiz 11 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest