Content Ad 002

Current Affairs Quiz 13 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 13 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 13 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 13 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 13 December 2019

Question 1:ISRO has begun preparatory works for setting up a third rocket launchpad at Kulashekhrapattinam in the Thuthukudi district of ____________.
A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

ISRO has begun preparatory works for setting up a third rocket launchpad at Kulashekhrapattinam in the Thuthukudi district of Tamil Nadu.

Question 2: Deputy chief minister of ____________ Sushil Modi has replaced Finance Minister Nirmala Sitharaman as the head of the Group of Ministers (GoM) on the Integrated Goods and Services Tax (IGST).
A. Jharkhand
B. Bihar
C. West Bengal
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Deputy chief minister of Bihar Sushil Modi has replaced Finance Minister Nirmala Sitharaman as the head of the Group of Ministers (GoM) on the Integrated Goods and Services Tax (IGST).

Question 3:National Tribal Dance Festival will be held in ___________, Chhattisgarh from December 27 to 29.
A. Raipur
B. Ambikapur
C. Raigarh
D. Bilaspur

Answer and Explanation

Answer: A

National Tribal Dance Festival will be held in Raipur, Chhattisgarh from December 27 to 29.

Question 4:The South Pacific region of Bougainville has become the world’s newest nation by gaining independence from ___________.
A. Java
B. Fiji
C. Solomon Islands
D. Papua New Guinea

Answer and Explanation

Answer: D

The South Pacific region of Bougainville has become the world’s newest nation by gaining independence from Papua New Guinea.

Question 5:The 17th edition of BioAsia 2020 Event is scheduled to be held in ______________ in february 2020.
A. Telangana
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

The 17th edition of BioAsia 2020 Event is scheduled to be held in Hyderabad, Telangana in february 2020.

Question 6:___________ government has won the ‘World Habitat Award’ for its ambitious initiative — Jaga Mission.
A. Gujarat
B. Andhra Pradesh
C. Odisha
D. Madhya Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

Odisha government has won the ‘World Habitat Award’ for its ambitious initiative — Jaga Mission.

Question 7:Indian men’s football team captain Sunil Chhetri has signed a deal as brand ambassador with __________.
A. Nike
B. Adidas
C. PUMA
D. Lotto

Answer and Explanation

Answer: C

Indian men’s football team captain Sunil Chhetri has signed a deal as brand ambassador with PUMA.

Question 8:___________ Technologies announced a partnership with UNESCO MGIEP (Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace) to boost quality of education.
A. Dell
B. HCL
C. Wipro
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

Dell Technologies announced a partnership with UNESCO MGIEP (Mahatma Gandhi Institute of Education for Peace) to boost quality of education.

Question 9:Pepsi India has announced ___________ as the brand ambassador of Pepsi.
A. Salman Khan
B. Ranbir Kapoor
C. Ranveer Singh
D. Aamir Khan

Answer and Explanation

Answer: A

Pepsi India has announced Salman Khan as the brand ambassador of Pepsi.

Question 10:Where is the headquarter of Nomura Holdings?
A. Shinjuku
B. Tokyo
C. Osaka
D. Nagasaki

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Koji Nagai || Headquarters: Tokyo || Founder: Tokushichi Nomura II

Daily Current Affairs: 13 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 13 December 2019 Current Affairs Quiz 13 December 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img