Current Affairs Quiz 15 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 15 December 2019

Question 1:The 37th edition of National Symposium of Heads of Police Training Institutions held in __________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

The 37th edition of National Symposium of Heads of Police Training Institutions held in New Delhi.

Question 2: ___________ is the fourth state after Arunachal Pradesh, Nagaland and Mizoram where the ILP regime has been made applicable.
A. Tripura
B. Manipur
C. Assam
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: B

Manipur is the fourth state after Arunachal Pradesh, Nagaland and Mizoram where the ILP regime has been made applicable.

Question 3:Thailand’s 2000-year-old ___________ was added to UNESCO’s Heritage List.
A. Nuad Thaimassage
B. ShiatsuThai massage
C. Hot stoneThai massage
D. Buddha tissue Thai massage

Answer and Explanation

Answer: A

Thailand’s 2000-year-old massage Nuad Thai was added to UNESCO’s Heritage List.

Question 4:_____________ has signed contract with a Joint Venture of Indian companies for development of Addu, which is the second biggest city of the country.
A. Maldives
B. Sri Lanka
C. Nepal
D. Bhutan

Answer and Explanation

Answer: A

Maldives has signed contract with a Joint Venture of Indian companies for development of Addu, which is the second biggest city of Maldives.

Question 5:The International Seminar on Climate Smart Farming Systems for __________ countries was organized in New Delhi.
A. BIMSTEC
B. SAARC
C. ASEAN
D. BRICS

Answer and Explanation

Answer: A

The International Seminar on Climate Smart Farming Systems for BIMSTEC countries was organized in New Delhi.

Question 6:International Tea Day is observed annually on _________.
A. 13th December
B. 14th December
C. 15th December
D. 16th December

Answer and Explanation

Answer: C

International Tea Day is observed annually on 15th December. It has been celebrated since 2005 in tea producing countries like India, Sri Lanka, Nepal, Vietnam, Indonesia, Bangladesh, Kenya, Malawi, Malaysia, Uganda and Tanzania.

Question 7:____________’s audiobook company Audible has launched ‘Audible Suno’ App in India.
A. Microsoft
B. Google
C. Amazon
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: C

Amazon’s audiobook company Audible has launched ‘Audible Suno’ App in India.

Question 8:The ___________ edition of International Exhibition on Naval Weapon Systems ‘NAVARMS – 2019’ was inaugurated in New Delhi.
A. 4th
B. 5th
C. 6th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: A

The 4th edition of International Exhibition on Naval Weapon Systems ‘NAVARMS – 2019’ was inaugurated in New Delhi.

Question 9:International ___________ Federation unveiled a new world ranking system for 2020 in Lausanne, Switzerland.
A. Hockey
B. Football
C. Volleyball
D. Handball

Answer and Explanation

Answer: A

International Hockey Federation unveiled a new world ranking system for 2020 in Lausanne, Switzerland. The Fédération Internationale de Hockey, commonly known by the acronym FIH, is the international governing body of field hockey and indoor field hockey. Its headquarters are in Lausanne, Switzerland and the president is NarinderBatra.

Question 10:India celebrates the National Energy Conservation Day on __________, the government of India makes a conscious effort to conserve energy and move to renewable sources such as the aim to introduce 175 GW by FY2022 under the Ministry of New and Renewable Energy.
A. December 13
B. December 14
C. December 15
D. December 16

Answer and Explanation

Answer: B

India celebrates the National Energy Conservation Day on December 14, the government of India makes a conscious effort to conserve energy and move to renewable sources such as the aim to introduce 175 GW by FY2022 under the Ministry of New and Renewable Energy.

Daily Current Affairs: 15 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 15 December 2019 Current Affairs Quiz 15 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest