Current Affairs Quiz 17 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 December 2019

Question 1:PM Modi has chaired the first meeting of the National Ganga Council in _______.
A. Kanpur
B. Prayagraj
C. Patna
D. Gangasagar

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has chaired the first meeting of the National Ganga Council in Kanpur.

Question 2:______________ police have introduced a unique barcoding software ‘Trakea’ to enable fool proof security of the samples collected in Forensic reports.
A. Rajasthan
B. Haryana
C. Punjab
D. Uttar Pradesh

Answer and Explanation

Answer: B

Haryana police have introduced a unique barcoding software ‘Trakea’ to enable fool proof security of the samples collected in Forensic reports.

Question 3:Vice President Venkaiah Naidu has inaugurated the FICCI ARISE Conference on School Education in ______________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

Vice President Venkaiah Naidu has inaugurated the FICCI ARISE Conference on School Education in New Delhi. Theme: ‘Future Ready Learners and Schools’.

Question 4: _______________ is a Jamaican-American beauty pageant titleholder who was crowned Miss World 2019.
A. Toni-Ann Singh
B. ZozibiniTunzi
C. AgbaniDarego
D. Lisa Hanna

Answer and Explanation

Answer: A

Toni-Ann Singh is a Jamaican-American beauty pageant titleholder who was crowned Miss World 2019. Suman Ratan Singh Rao is an Indian model and beauty pageant title holder who was crowned Femina Miss India 2019 She represented India at the Miss World 2019 pageant in ExCeL London in United Kingdom, and was crowned as 2nd runner-up .

Question 5:World Design Organization has launch its new global programme World Design Protopolis in ____________.
A. Pune
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Bengaluru

Answer and Explanation

Answer: D

World Design Organization has launch its new global programme World Design Protopolis in Bengaluru.

Question 6:The 25th edition of United Nations Climate Change conference held in Madrid, Spain under the presidency of the ___________ Government.
A. Brazil
B. Argentina
C. Chile
D. Peru

Answer and Explanation

Answer: C

The 25th edition of United Nations Climate Change conference held in Madrid, Spain under the presidency of the Chilean Government.

Question 7:The __________ India-China joint training exercise ‘HAND-IN-HAND 2019’ was held in Meghalaya.
A. 10th
B. 9th
C. 8th
D. 7th

Answer and Explanation

Answer: C

The 8th India-China joint training exercise ‘HAND-IN-HAND 2019’ was held in Meghalaya.

Question 8:______________ Asset Management Company has launched India’s 1st Corporate Bond ETF called the Bharat Bond ETF.
A. Fintech
B. MotilalOswal Group
C. Zerodha
D. Edelweiss

Answer and Explanation

Answer: D

Edelweiss Asset Management Company has launched India’s 1st Corporate Bond ETF called the Bharat Bond ETF.

Question 9:_________ Congress has given its nod to designate India’s NAVIC as its allied navigational satellite system.
A. USA
B. UK
C. Russia
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: A

USA Congress has given its nod to designate India’s NAVIC as its allied navigational satellite system.

Question 10:Who is the Women’s Tennis Association Player of the Year 2019?
A. Naomi Osaka
B. Ashleigh Barty
C. Petra Kvitova
D. Kiki Bertens

Answer and Explanation

Answer: B

WTA Player of the Year: Ashleigh Barty (AUS) || Ashleigh Barty is an Australian professional tennis player and former cricketer. She is ranked No. 1 in the world in singles by the Women’s Tennis Association and is the second Australian WTA singles No. 1 after EvonneGoolagongCawley.

Daily Current Affairs: 17 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 17 December 2019 Current Affairs Quiz 17 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest