Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 December 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 December 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 December 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 December 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 2 December 2018

Question 1: Where is the head quarter of British Council?
A. Liverpool
B. New Castle
C. Manchester
D. London

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: London, UK || CEO: Ciarán Devane || Founder: Government of the United Kingdom || Founded: 1934

Question 2: Who is the CEO of Cricket Australia?
A. Kevin Jots
B. Kevin Roberts
C. Earl Eddings
D. Julia Gillard

Answer and Explanation

Answer: B

CEO: Kevin Roberts || Chairman: Earl Eddings (Acting) || Chief Exec: Kevin Roberts || Headquarters: Melbourne, Australia.

Question 3: Abhinav Bindra has become first Indian to be honoured with the Blue Cross by the _________________.
A. International Sport Shooting Federation
B. International Shooter’s Sport Federation
C. International Shooting Sport Federation
D. International Shooting Federation

Answer and Explanation

Answer: C

Abhinav Bindra has become first Indian to be honoured with the Blue Cross by the International Shooting Sport Federation.

Question 4: Who is the founder of Forbes Magazine?
A. Walter Drey
B. Mike Federle
C. Jason Roy
D. Steve Forbes

Answer and Explanation

Answer: A

Founded: 1917 || Company: Forbes Media LLC || Headquarters: New York City, New York, United States || Founders: B. C. Forbes, Walter Drey || CEO: Mike Federle (1 Jan 2018–), Michael Perlis (1 Dec 2010–), Steve Forbes (1990–) || Subsidiary: Forbes Media LLC

Question 5: What is the total number of Digits in a Legal Entity Identifier?
A. 10
B. 12
C. 16
D. 20

Answer and Explanation

Answer: D

LEI, or Legal Entity Identifier, is a unique identifier for persons that are legal entities or structures including companies, charities and trusts. The Legal Entity Identifier (LEI) is a 20-character, alpha-numeric code, to uniquely identify legally distinct entities that engage in financial transactions.

Question 6: India will lead the chair of the Kimberley Process from _________ 2019 which is a global initiative to remove conflict diamonds from the global supply chain.
A. April
B. March
C. January
D. July

Answer and Explanation

Answer: C

India will lead the chair of the Kimberley Process from January 2019 which is a global initiative to remove conflict diamonds from the global supply chain.

Question 7: World Gold Council has appointed ________ as next CEO.
A. David Toit
B. Shawn Tail
C. David Tait
D. Shawn Toit

Answer and Explanation

Answer: C

World Gold Council has appointed David Tait as next CEO.

Question 8: Indian Air Force and US Air Force will conduct joint exercise ‘Cope India 2019’ in ____________.
A. West Bengal
B. Maharashtra
C. Karnataka
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Air Force and US Air Force will conduct joint exercise ‘Cope India 2019’ in West Bengal.

Question 9: The First Global Aviation Summit will be held in ___________, India from January 15 2019.
A. Pune
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

First Global Aviation Summit will be held in Mumbai, India from January 15 2019.

Question 10: The Indian Owl Festival was held at Pingori village of ___________, Maharashtra.
A. Mumbai
B. Pune
C. Nagpur
D. Nasik

Answer and Explanation

Answer: B

The Indian Owl Festival was held at Pingori village of Pune, Maharashtra.

Daily Current Affairs: 2 December

General Knowledge Tests for December-2018
Happy Learning!
Dec.-1Dec.-2

Daily Current Affairs 2 December 2018 Current Affairs Quiz 2 December 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img