Current Affairs Quiz 20 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 20 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 20 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 20 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 20 December 2019

Question 1:____________ Police were honoured with ‘President’s colours’.
A. Gujarat
B. Rajasthan
C. West Bengal
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: A

Gujarat Police were honoured with ‘President’s colours’.

Question 2:Molugamboondi, ______________ has topped the 2019 rankings of Gram Panchayats under Mission Antyodaya scheme.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: B

Molugamboondi, Tamil Nadu has topped the 2019 rankings of Gram Panchayats under Mission Antyodaya scheme.

Question 3:The deadline for the Accessible India Campaign has been extended to March __________
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

The deadline for the Accessible India Campaign has been extended to March 2020.

Question 4:___________ has laid the foundation stone of the much-awaited Bharat Vandana Park in Dwarka, Delhi.
A. Amit Shah
B. Rajnath Singh
C. Narendra Modi
D. Jagat Prakash Nadda

Answer and Explanation

Answer: A

Amit Shah has laid the foundation stone of the much-awaited Bharat Vandana Park in Dwarka, Delhi.

Question 5:___________ will sign a contract with India for two batteries of supersonic BrahMos cruise missiles.
A. Philippines
B. Malaysia
C. Thailand
D. Vietnam

Answer and Explanation

Answer: A

Philippines will sign a contract with India for two batteries of supersonic BrahMos cruise missiles.

Question 6:Kawasaki Heavy Industries of ______________ has debuted the world’s first marine carrier that transports liquefied hydrogen.
A. South Korea
B. Russia
C. Japan
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Kawasaki Heavy Industries of Japan has debuted the world’s first marine carrier that transports liquefied hydrogen.

Question 7:_______________ has selected BharatPe for its Start Path program.
A. American Express
B. Visa
C. Mastercard
D. RuPay

Answer and Explanation

Answer: C

Mastercard has selected BharatPe for its Start Path program. Bharat Pe is the only company from India selected by Mastercard as part of the latest initiative.

Question 8:___________ has become the 3rd Indian firm to cross $100 billion mark in market capitalisation.
A. HDFC Bank
B. ICICI Bank
C. Axis Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: A

HDFC Bank has become the 3rd Indian firm to cross $100 billion mark in market capitalisation.

Question 9:_____________ state has launched ‘Jalsathi’ programme to ensure supply of safe drinking water to all households in the state.
A. Odisha
B. Bihar
C. Andhra Pradesh
D. Telangana

Answer and Explanation

Answer: A

Odisha Chief Minister Naveen Patnaik has launched ‘Jalsathi’ programme to ensure supply of safe drinking water to all households in the state.

Question 10:International Human Solidarity Day is observed across the world on ____________.
A. 19th December
B. 20th December
C. 21th December
D. 22th December

Answer and Explanation

Answer: B

International Human Solidarity Day is observed across the world on 20th December.

Daily Current Affairs: 20 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 20 December 2019 Current Affairs Quiz 20 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest