Current Affairs Quiz 21 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21 December 2019

Question 1:The ‘Environmental Sustainability and Economic Development’ Summit was held in ______________
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The ‘Environmental Sustainability and Economic Development’ Summit was held in Delhi

Question 2:Which of the following is the winner of 2019 FIFA Club World Cup?
A. Flamengo
B. Liverpool
C. Monterrey
D. Al Saad

Answer and Explanation

Answer: B

Champions England Liverpool || Runners-up Brazil Flamengo || Third place Mexico Monterrey

Question 3: The WWE presented Bollywood actor ____________ with a customised WWE World Championship title belt.
A. Salman Khan
B. Shahrukh Khan
C. Aamir Khan
D. Saif Ali Khan

Answer and Explanation

Answer: A

The WWE presented Bollywood actor Salman Khan with a customised WWE World Championship title belt.

Question 4:Devesh Srivastava has been appointed as the Chairman and Managing Director of the_____________.
A. General Insurance Corporation India
B. New India Assurance India
C. Life Insurance Corporation
D. NHPC Limited

Answer and Explanation

Answer: A

Devesh Srivastava has been appointed as the Chairman and Managing Director of the General Insurance Corporation India.

Question 5:Donald Trump has become the __________ US President to be impeached by the House of Representatives.
A. third
B. fourth
C. fifth
D. second

Answer and Explanation

Answer: A

Donald Trump has become the third US President to be impeached by the House of Representatives.

Question 6:______________ Prime Minister Antonio Costa announced the setting up of a Gandhi Citizenship Education Prize.
A. Italy
B. Spain
C. Portugal
D. France

Answer and Explanation

Answer: C

Portuguese Prime Minister Antonio Costa announced the setting up of a Gandhi Citizenship Education Prize.

Question 7:______________ has become first country to recognize Indian Pharmacopoeia.
A. Bhutan
B. Pakistan
C. Afghanistan
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: C

Afghanistan has become first country to recognize Indian Pharmacopoeia.

Question 8:Upgraded version of Pinaka Rocket was successfully test-fired off Odisha coast by ___________.
A. DRDO
B. ISRO
C. HAL
D. Bharat Dynamics

Answer and Explanation

Answer: A

Upgraded version of Pinaka Rocket was successfully test-fired off Odisha coast by DRDO.

Question 9:Atul Karwal has been appointed as the Director of Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy in ____________.
A. Hyderabad
B. Shimla
C. Jaipur
D. Vadodara

Answer and Explanation

Answer: A

AtulKarwal has been appointed as the Director of Sardar Vallabhbhai Patel National Police Academy in Hyderabad.

Question 10:Sahitya Akademi award 2019 winner under English language category is _______________ (Non-Fiction) by Shashi Tharoor>
A. Inglorious Empire
B. An Era of Darkness
C. PaxIndica
D. The Great Indian Novel

Answer and Explanation

Answer: B

Sahitya Akademi award 2019 winner under English language category is ‘An Era of Darkness’ (Non-Fiction) by Shashi Tharoor>

Daily Current Affairs: 21 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 21 December 2019 Current Affairs Quiz 21 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest