Current Affairs Quiz 22 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 December 2019

Question 1:__________ writer and critic L.S. Sheshagiri Rao passed away.
A. Kannada
B. Telugu
C. Tamil
D. Marathi

Answer and Explanation

Answer: A

Kannada writer and critic L.S. Sheshagiri Rao passed away. L. S. Sheshagiri Rao, often referred to as LSS, was an Indian writer and academic specializing in Kannada literature. He wrote an English-Kannada dictionary that is a standard reference text for students. Rao worked for government colleges before gaining a position at Bangalore University’s English department.

Question 2:GST Council has fixed a uniform tax rate of _________ on both state-run and private Lottery.
A. 18%
B. 28%
C. 12%
D. 5%

Answer and Explanation

Answer: B

GST Council has fixed a uniform tax rate of 28% on both state-run and private Lottery.

Question 3:The Indian government declared _____________ to be National Mathematics Day.
A. 22 December
B. 23 December
C. 24 December
D. 25 December

Answer and Explanation

Answer: A

The Indian government declared 22 December to be National Mathematics Day. This was announced by Prime Minister Manmohan Singh on 26 February 2012 at Madras University, during the inaugural ceremony of the celebrations to mark the 125th anniversary of the birth of the Indian mathematical genius SrinivasaRamanujan. SrinivasaRamanujan FRS was an Indian mathematician who lived during the British Rule in India.

Question 4:_____________ West African countries have agreed to change the name of their common currency to Eco.
A. Eight
B. Seven
C. Nine
D. Ten

Answer and Explanation

Answer: A

Eight West African countries have agreed to change the name of their common currency to Eco. These countries are Benin, Burkina Faso, Guinea-Bissau, Ivory Coast, Mali, Niger, Senegal and Togo.

Question 5:Ethiopia launched its first satellite ‘Ethiopian Remote Sensing Satellite’ at a space station in _____________.
A. China
B. USA
C. Russia
D. India

Answer and Explanation

Answer: A

Ethiopia launched its first satellite ‘Ethiopian Remote Sensing Satellite’ at a space station in China.

Question 6:______________ and Government of India has signed a $490 million loan for Madhya Pradesh’s state Road Infrastructure.
A. NDB
B. AIIB
C. ADB
D. WB

Answer and Explanation

Answer: C

Asian Development Bank and Government of India has signed a $490 million loan for Madhya Pradesh’s state Road Infrastructure.

Question 7:PM Modi addresses Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM) annual conference in _________.
A. Kolkata
B. Mumbai
C. Delhi
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

PM Modi addresses Associated Chambers of Commerce and Industry of India (ASSOCHAM) annual conference in Delhi.

Question 8:Indian-American computer scientist __________________ will be appointed as the new Director of National Science Foundation.
A. Sethuraman Panchanathan
B. Venkat Ramakrishnan
C. AS Kiran Kumar
D. Madhusudhan Rao

Answer and Explanation

Answer: A

Indian-American computer scientist Sethuraman Panchanathan will be appointed as the new Director of National Science Foundation.

Question 9:Who is the CEO of Cricket Australia?
A. Kevin Roberts
B. Matthew Mott
C. Justin Langer
D. Earl Eddings

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Kevin Roberts || Women’s coach: Matthew Mott || Men’s coach: Justin Langer || Chairman: Earl Eddings || Headquarters: Melbourne, Australia

Question 10:International Cricket Council has announced its partnership with ___________ for Women’s T20 World Cup 2020.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. UNWP
D. UNDP

Answer and Explanation

Answer: B

International Cricket Council has announced its partnership with UNICEF for Women’s T20 World Cup 2020.

Daily Current Affairs: 22 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 22 December 2019 Current Affairs Quiz 22 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest