Current Affairs Quiz 23 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 December 2019

Question 1:TRAI has extended six paise per min IUC charge to other networks till __________ 2020.
A. Dec
B. July
C. April
D. Sept

Answer and Explanation

Answer: A

TRAI has extended six paise per min IUC charge to other networks till Dec 2020.

Question 2:Ministry of Labour and Employment has amended the Employees’ Provident Fund Scheme to allow its members to withdraw 75% of money from the corpus if he/she remains unemployed for more than ____________.
A. two month
B. one month
C. three month
D. four month

Answer and Explanation

Answer: B

Ministry of Labour and Employment has amended the Employees’ Provident Fund Scheme to allow its members to withdraw 75% of money from the corpus if he/she remains unemployed for more than one month.

Question 3:_________ officer B P Raju has won the ‘India Cyber Cop of the Year 2019’ award by NASSCOM-DSCI.
A. CBI
B. RAW
C. IB
D. NIA

Answer and Explanation

Answer: A

CBI officer B P Raju has won the ‘India Cyber Cop of the Year 2019’ award by NASSCOM-DSCI. He was awarded for cracking a fraud case in an online entrance exam conducted by an engineering college in Rajasthan.

Question 4:Amitabha Bagchi won the __________ Prize for South Asian Literature 2019 for his novel ‘Half the Night is Gone’.
A. DSC
B. DBS
C. DSB
D. DCS

Answer and Explanation

Answer: A

Amitabha Bagchi won the DSC Prize for South Asian Literature 2019 for his novel ‘Half the Night is Gone’.

Question 5:___________ Pension Plan Investment Board will invest $225 million in India Resurgence Fund (IndiaRF).
A. USA
B. Japan
C. Mexico
D. Canada

Answer and Explanation

Answer: A

Canada Pension Plan Investment Board will invest $225 million in India Resurgence Fund (IndiaRF).

Question 6:Moody’s has lowered Its GDP Growth Projection for India for the fiscal year 2020 to ____________.
A. 5.5%
B. 4.5%
C. 4.9%
D. 5.9%

Answer and Explanation

Answer: C

Moody’s has lowered Its GDP Growth Projection for India for the fiscal year 2020 to 4.9%.

Question 7:Which company has topped the Fortune India 500 List?
A. IOC
B. TCS
C. Reliance
D. ONGC

Answer and Explanation

Answer: C

Top Three: 1. Reliance Industries || 2. Indian Oil Corporation || 3. Oil & Natural Gas Corporation

Question 8:New Development Bank has committed _________ to India’s National Investment and Infrastructure Fund’s (NIIF) Fund of Funds.
A. $100 million
B. $200 million
C. $300 million
D. $400 million

Answer and Explanation

Answer: A

New Development Bank has committed $100 million to India’s National Investment and Infrastructure Fund’s (NIIF) Fund of Funds.

Question 9:______________ with Indian Oil has launched co-branded credit card for cashless payments.
A. Axis Bank
B. HDFC Bank
C. ICICI Bank
D. Kotak Bank

Answer and Explanation

Answer: A

Axis Bank with Indian Oil has launched co-branded credit card for cashless payments.

Question 10:Which of the following has been awarded ICC women’s player of the year?
A. Alyssa Healy
B. Ellyse Perry
C. Chanida Sutthiruang
D. Mithali Raj

Answer and Explanation

Answer: B

Women’s Cricketer of the Year: Ellyse Perry (Australia)

Daily Current Affairs: 23 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 23 December 2019 Current Affairs Quiz 23 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest