Current Affairs Quiz 25 December 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 December 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 December 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 December 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 December 2019

Question 1:____________ has partnered with Nasscom to train students on emerging technologies under Wipro’s corporate social responsibility programme ‘TalentNext’.
A. Wipro
B. Infosys
C. TCS
D. Cognizant

Answer and Explanation

Answer: A

Wipro has partnered with Nasscom to train students on emerging technologies under Wipro’s corporate social responsibility programme ‘TalentNext’.

Question 2:Principal Scientific Adviser to the Govt of India Prof. Krishnasamy Vijay Raghavan has launched a national program called ‘EChO Network’ in _____________.
A. Mumbai
B. New Delhi
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: B

Principal Scientific Adviser to the Govt of India Prof. Krishnasamy Vijay Raghavan has launched a national program called ‘EChO Network’ in New Delhi.

Question 3:According to Randstad Insights Salary Trends Report 2019, Which of the following is the top highest paying city in India?
A. Bengaluru
B. Hyderabad
C. Mumbai
D. Gurugram

Answer and Explanation

Answer: A

Top three highest paying cities in India || 1. Bengaluru || 2. Hyderabad || 3. Mumbai

Question 4: Country _____________ has named Manuel Marrero Cruz to be first Prime Minister since 1976.
A. Cuba
B. Puerto Rico
C. Mexico
D. Dominican Republic

Answer and Explanation

Answer: A

Country Cuba has named Manuel Marrero Cruz to be first Prime Minister since 1976.

Question 5:External Affairs Minister S Jaishankar co-chaired the 19th India-Iran Joint Commission meeting in Tehran, Iran to accelerate work on the strategic _____________.
A. Chabahar Port
B. Gwadar Port
C. Bandar Abbas Port
D. Qeshm Port

Answer and Explanation

Answer: A

External Affairs Minister S Jaishankar co-chaired the 19th India-Iran Joint Commission meeting in Tehran, Iran to accelerate work on the strategic Chabahar project.

Question 6:Indian Coast Guard has conducted a pollution response exercise named ‘Swachchh Samundra NW-2019’ at sea off Vadinar in _____________.
A. Gulf of Munnar
B. Gulf of Khambhat
C. Gulf of Kutch
D. Gulf of Bhuj

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Coast Guard has conducted a pollution response exercise named ‘Swachchh Samundra NW-2019’ at sea off Vadinar in Gulf of Kutch.

Question 7:Good Governance Day is observed in India annually on the ____________.
A. 23th December
B. 24th December
C. 25th December
D. 26th December

Answer and Explanation

Answer: C

Good Governance Day is observed in India annually on the 25th of December.

Question 8:What is the Capital of Cuba?
A. Havana
B. Cuban
C. Lima
D. Haiti

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Havana || President: Miguel Díaz-Canel

Question 9:___________ World Cup winner Martin Peters has passed away.
A. England
B. Australia
C. South Africa
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: A

Martin Stanford Peters MBE was an English footballer and manager. As a member of the England team which won the 1966 FIFA World Cup, he scored the second goal of England’s four in the final against Germany. He also played in the 1970 World Cup.

Question 10:Leander Paes will retire from ____________ in 2020.
A. Badminton
B. Tennis
C. Table Tennis
D. Squash

Answer and Explanation

Answer: B

Leander Adrian Paes is an Indian professional tennis player. Paes has won eight doubles and ten mixed doubles Grand Slam titles. He holds a career Grand Slam in men’s doubles and mixed doubles, and achieved the rare men’s doubles/mixed doubles double at the 1999 Wimbledon tournament.

Daily Current Affairs: 25 December

General Knowledge Tests for December-2019
Happy Learning!
December-1December-2December-3December-4December-5
December-6December-7December-8December-9December-10
December-11December-12December-13December-14December-15
December-16December-17December-18December-19December-20
December-21December-22December-23December-24December-25
December-26December-27December-28December-29December-30December-31

Daily Current Affairs 25 December 2019 Current Affairs Quiz 25 December 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest